Mølle skal repareres for halv million

Det er dyrt at udskifte massive og kraftige træværk på en gammel mølle som den i Viby - cirka en halv million vil det ifølge møllefolkenes formand, Gorm Thorleifsson, koste at gøre Viby Mølle køreklar igen.
Foto: Kim Rune

Mølle skal repareres for halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viby Mølle kan ikke drejes op mod vinden og kan derfor ikke vises i arbejde. Kommunen kan ikke støtte

VIBY: Den gamle mølle i Viby snurrer ikke rigtigt for tiden - faktisk snurrer den slet ikke.

For møllens glideklodser - det er dem, der gør det muligt at dreje møllen efter vinden - er sunket helt ind i det massive træværk, der skal bære dem. Trækonstruktionen er nemlig så mørnet, at det skal udskiftes - og det koster den nette sum af en halv million kroner.

Kulturarvstyrelsen har lovet at støtte en reparation med 200.000 kroner, men de sidste 300.000 kroner kan det mølleudvalg, der driver møllen, ikke skaffe.

Derfor har mølleudvalget bedt kultur- og fritidsudvalget om pengene.

- Og vi sætter stor pris på det arbejde, som møllefolkene udfører. Problemet er bare, at vi ikke har de 300.000 kroner. Derfor har vi desværre måttet sige nej til ansøgningen og henvist ansøgningen til at indgå i budgettet for 2009, siger udvalgets næstformand, Bente Ø. Olesen.

Men det vil møllefolkene helst ikke vente på - møllen skal kunne køre allerede i år, siger mølleudvalgets formand, Gorm Thorleifsson.

- Der kommer jo jævnligt folk, der gerne vil se møllen i arbejde, og desuden er møllen sognets samlingspunkt - især i de dage hvor den kører. Derfor haster det lidt med at få møllen gjort køreklar, siger Gorm Thorleifsson.

Han er gået i gang med at skrive ansøgninger til fonde om økonomisk støtte. Og skulle det lykkes, vil møllen kunne komme i arbejdsdygtig stand i løbet af fem uger, fortæller Gorm Thorleifsson.

Mølle skal repareres for halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce