Hos Cane-Line er man netop gået i gang med en stor udvidelse af virksomhedens arealer.

Skovhuse: To gravemaskiner triller rundt på parkeringspladsen foran møbelproducenten Cane-Line A/S.

- Vi har været i gang med at fælde æbletræer for at få plads til indkørslen. Her laver man en udvidelse af parkeringsarealet, og så bygger vi til de to store haller, så får vi en administrationsbygning, fortæller direktøren Brian Djernes og peger ud på parkeringspladsen.

Cane-Line har ligget i Skovhuse ved Rynkeby siden 2004 og har løbende bygget til og udvidet. Nu vil den grønne møbelproducent sammen med søsterselskabet Sika Design udvide med showroom og muligvis få plads til nogle ekstra ansatte.

Nye medarbejdere

Lige nu er der eksempelvis ikke plads til en ekstra praktikant, da alle bordene er optaget.

- Vi har haft løbende tilgang af nye medarbejdere, og nu får vi en del plads, så vi i hvert fald kan blive hvis ikke dobbelt så mange, så tæt på, lyder det fra direktøren, som ikke vil sætte en bestemt tidsfrist på forøgelsen af arbejdsstyrken.

- Det er svært at spå om, men vi er i en god fase og et godt forløb. Vi bygger en bygning, hvor vi sagtens kan være 80 medarbejdere, vurderer Brian Djernes.

Slog til hurtigt

Det var egentlig planen, at Cane-Line A/S skulle have ligget i Odense, men da man fra kommunens side havde ændret i lokalplanerne og virksomheden ikke kunne få anlagt vand og el på byggegrunden i Tietgenbyen hurtigt nok, faldt valget på de gamle bygninger ved Rynkeby.

- Vi kom forbi her, og Rynkeby var ved at flytte det hele til Ringe, og så var der nogle pæne og store lokaler, som vi kunne rykke ind i hurtigt. Vi så på to eller tre steder, og så købte vi det her nærmest på dagen, hvor vi var ude at se på det, fortæller Brian Djernes, som forklarer, at det var den fornuftige beliggenhed tæt på motorvejen og mulighed for hurtig overtagelse, der gjorde udslaget.

Og så havde virksomheden en pudsig tilknytning til de nye lokaler.

- Min partnere i firmaet er Knud Andreasen og hans datter Louise, og det var faktisk, Dagmar Andreasen, mor til Knud, der byggede mosteriet, så der var noget familiebånd. Men retfærdigvis var det ikke det, der spillede en stor rolle, fortæller direktøren.

Af: Daria Gorbounova

  • Af: