Minkfarmer til naboer: Det er enten mink eller en kæmpe gylletank

Den 2500 kubimeter store gylletank står i dag bag ved ejendommen. Den vil Kristian Juul Nielsen flytte om foran ejendommen ud mod naboerne, hvis han ikke får lov til at udvide produktionen til 5000 minktæver. Foto: Nils Svalebøg

Minkfarmer til naboer: Det er enten mink eller en kæmpe gylletank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis ikke Kristian Juul Nielsen får lov til at udvide sin minkfarm, vil han placere en 2500 kubikmeter stor gylletank lige ved skellet til sine naboer.

Trællerup: Hvad er værst? 5000 minktæver, eller 3500 minktæver og en 2500 kubikmeter stor gylletank i baghaven?

Det er det valg, beboerne i Trællerup nu får, efter de i sidste uge til Fyens.dk fortalte om deres modstand mod, at Kerteminde Kommune vil give en dispensation til, at minkfarmen på Skovvej 9 i Trællerup kan udvide produktionen fra 1250 til 5000 minktæver.

Ejeren af minkfarmen, Kristian Juul Nielsen, er udmærket klar over, at naboerne ikke vil bryde sig om at få en 2500 kubikmeter stor gylletank rykket helt op til deres skel.

Og at det måske kan få dem til at tænke sig om en ekstra gang, inden at de protesterer over, at kommunen vil give ham en dispensation. Men han afviser, at der er tale om en trussel.

- Det er ikke min hensigt at føre pistol-politik. Det er blot en konstatering af de faktiske forhold, siger Kristian Juul Nielsen.

Læs mere: Naboer samler underskrifter mod mink-udvidelse

Han fik nemlig allerede i 2015 tilladelse til at udvide produktionen fra 1250 til 3500 minktæver. Dengang valgte han ikke at udnytte tilladelsen, fordi prisen på skind faldt. Men tilladelsen er stadig gældende, og da den er givet, før der trådte nye regler i kraft om, hvor langt der skal være fra skel til gylletanke, har han mulighed for at flytte sin 2500 kubikmeter store gylletank, der i dag står på den anden side af huset - væk fra naboerne - om til skellet ind til naboerne.

- Hvis Kerteminde træffer en afgørelse om, at vi ikke kan få tilladelse til de 5000 mink, så går vi i gang med at udvide med de 3500 i morgen, og det betyder, at vi flytter gylletanken helt op til skellet.

- Og når vi har lavet de 3500, så er det første, der sker, at vi ansøger om 1500 mere, siger Kristian Juul Nielsen, der mener, at Kerteminde Kommune vil få svært ved at sige nej til en udvidelse, hvis han søger om at få lov til at lave en såkaldt "velfærdsudvidelse," hvor minkfarmen udvides, samtidig med at minkene får bedre vilkår.

Det er ikke min hensigt at føre pistol-politik. Det er blot en konstatering af de faktiske forhold

Kristian Juul Nielsen, minkfarmer

Ny teknologi giver færre fluer

I sidste uge fortalte flere naboer i avisen, at de allerede i dag er generet af lugt- og fluegener fra minkfarmen, og derfor er de meget bekymrede over, at kommunen vil give dispensation til, at Kristian Juul Nielsen kan få lov til at lægge to store minkhaller og en møddingsplads ni meter fra skellet ind til hans nabo.

- Lugten kommer til at fylde hele området, og det bliver slemt for de nærmeste naboer, der kun ligger 100 meter fra minkfarmen, fortalte Alf Mortensen.

- Men det er kun, fordi de ikke har sat sig ind i tingene, siger Kristian Juul Nielsen, der vil installere den nyeste teknologi, som kraftigt reducerer både lugt- og fluegener.

Og det er helt forkert, når naboerne påstår, at den møddingsplads, som han har søgt om dispensation til, kommer til at lugte. En møddingsplads er nemlig noget helt andet end en traditionel gylletank. Møddingspladsen skal kun bruges til det halm, som minkene bruger til at bygge rede i og lege med. Og den halm lugter ikke.

Han forstår slet ikke, at hans nabo Alf Mortensen vil klage over en møddingsplads, når Alf Mortensen, der har heste, selv har en uoverdækket møddingsplads tæt ved sit hus.

- Den ligger lige op til deres terrasse, så jeg forstår godt, hvis de har lugtgener, siger Kristian Juul Nielsen.

Minkfarmer til naboer: Det er enten mink eller en kæmpe gylletank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce