Kerteminde Kommune har udsat høringsfristen for at komme med indsigelser til udvidelsen af minkfarmen i Trællerup til 8. februar.

Trællerup: Kerteminde Kommune har besluttet at udskyde høringsfristen i sagen om udvidelsen af minkfarmen på Skovvej 9 i Trællerup.

Beboerne i området fik ellers i starten af januar tre uger til at komme med indsigelser i sagen, men fordi sagsbehandleren i kommunen har været på skiferie, og beboerne derfor ikke har kunnet få svar på deres spørgsmål i sagen, har kommunen udskudt fristen til 8. februar.

Ejer af minkfarmen, Kristian Juul Nielsen, har ikke noget imod, at fristen er blever forlænget.

- Jeg er tilhænger af, at man i disse slags sager får vendt hver en sten. Jeg kan i dagspressen forstå, at der er givet udtryk for et behov for mere tid til at undersøge, hvilke konsekvenser vores udvidelse af minkfarmen måtte have. Set udfra et personligt, et etisk, samt et miljømæssigt synspunkt, synes jeg, det er på sin plads at lade tvivlen komme modstanderne af udvidelsen til gode, skriver Kristian Juul Nielsen i et brev til kommunen.

Modstand fra naboerne

Udvidelsen af minkfarmen fra 1250 til 5000 minktæver er stødt på modstand fra beboerne i området, blandt andet fordi kommunen vil give dispensation til, at to minkhaller og en møddingsplads kan placeres ni meter fra skel, hvor loven siger 30 meter.

- Vi lægger op til at give en dispensation, fordi der samtidig skal etableres beplantning rundt om minkfarmen, siger Trine Baier Jepsen fra Kerteminde Kommune, der peger på, at hverken minkhaller eller møddingsplads rager særligt højt op i landskabet, og at møddingspladsen bliver overdækket.

Men et beplantningsbælte fjerner vel ikke lugten fra minkfarmen?

- Man vil selvfølgelig kunne lugte det, men det vil man altid, når man befinder sig ude i det åbne land, hvor der produceres kyllinger, grise og mink. Men det vil ikke genere naboerne, og jeg vil vove at påstå, at der nærmest ikke vil være nogen lugt fra møddingspladsen, fordi det ikke er gylle, men strøelse fra minkburene, siger hun.

Normalt gives den slags dispensationer rent adminsitrativt, men på grund af den offentlige interresse i sagen har Miljø- og Tekniudvalget bedt om at blive orienteret på deres møde i næste uge.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.

Mere om emnet

Se alle
1
Kerteminde Kommune sagde nej: Omstridt minkavler fik ikke lov til at købe kommunal vej

Kerteminde Kommune sagde nej: Omstridt minkavler fik ikke lov til at købe kommunal vej

1
5000 minktæver: Minkfarm får lov til at udvide

5000 minktæver: Minkfarm får lov til at udvide

Jesper Hempler om minkfarmen i Trellerup: - Vi kan ikke stoppe udvidelsen

Jesper Hempler om minkfarmen i Trellerup: - Vi kan ikke stoppe udvidelsen