Tidligere i år fjernede Kristian Juul Nielsen asfalt fra et stykke af Skovvej og lagde i stedet knust beton ud.Ifølge ham var vejen i så dårlig stand, at vandet ikke kunne løbe væk. Nu har Kerteminde Kommune givet ham et påbud om at reetablere

Munkebo: Grus med pletter af asfalt, mudder og store pytter af regnvand, der blev på vejen, fordi det ikke kunne afledes. Sådan beskriver Minkavler Kristian Juul Nielsen tilstanden på de sidste 45 meter af Skovvej i Munkebo, før han tidligere i år valgte at fjerne asfalten, lægge knust beton ud i stedet og nivellere vejstykket med fald ind mod sin egen grund.

- Jeg håber på, at alle kan se fornuften i det, der er lavet. I forhold til hvad der var før, så er det, jeg har lavet, til stor fortjeneste både for os selv, men også for naboer og andre i lokalområdet. Minkavler Kristian Juul Nielsen.

- Jeg gjorde det for, at lokalbeboerne kan komme tørskoet i skoven, og jeg gjorde det også for vores egen skyld, forklarer han.

Men der var et problem: Skovvej er en kommunal vej, og Kristian Juul Nielsen havde ikke den nødvendige tilladelse til at fjerne asfalten.

Derfor har Kerteminde Kommune nu givet ham et påbud om, at han skal reetablere vejen: Det knuste beton skal væk, og der skal lægges ny asfalt på de 45 meter. Kristian Juul Nielsen har fået til den 1. november til at komme med indvendinger mod påbuddet:

- Hvis kommunen får medhold, må jeg jo reetablere de områder, hvor der var asfalt. De områder, hvor der ikke var asfalt, må jeg så fylde op med mudder og vand. Det vil jo være en reetablering af, hvordan det så ud før, siger han.

Træk i pilen, og se, hvordan vejstykket så ud, før og efter Kristian Juul Nielsen fjernede asfalt

Ny asfalt

Hos Kerteminde Kommune lægger man dog op til, at Kristian Juul Nielsen skal lægge ny asfaltbelægning på alle 45 meter.

- Det bliver svært at lægge hullet asfalt ud, så det bliver nok en helt ny belægning. Men det var der altså også før. Den var slidt, men den var til stede, siger ingeniør Lars Christian Bertelsen fra Afdelingen for Faciliteter i Kerteminde Kommune.

Ifølge ham er det store problem, at Kristian Juul Nielsen har opbrudt vejstykket uden tilladelse:

- Vi kan ikke styre, hvis folk brækker asfalt op, når de ikke synes, en vej er i god nok stand. Man skal helt sort på hvidt have en tilladelse til at fjerne vejbelægning, siger han.

Ifølge Kristian Juul Nielsen er vejstykket kommet i bedre stand, end det var før, og han håber derfor, at Kerteminde Kommune vil genoverveje deres påbud:

- Jeg håber på, at alle kan se fornuften i det, der er lavet. I forhold til hvad der var før, så er det, jeg har lavet, til stor fortjeneste både for os selv, men også for naboer og andre i lokalområdet, siger han.

Fik afslag

Kristian Juul Nielsen fik tidligere i år afslag på at købe vejstykken af kommunen, og han forklarer, at han først hev asfalten op og lagde knust beton ud, efter at han havde talt i telefon med en medarbejder fra Kerteminde Kommune, der sagde, at det ikke var noget problem.

Det kan hverken han eller kommunen dog kan dokumentere.

Hvis du får afslag på at købe et stykke vej, og du så alligevel går ud og fjerner asfalt, kan du så ikke regne ud, at det vil give nogle problemer med kommunen?

- Jeg har smidt noget knust beton ud på et stykke vej, som ikke var en vej, men var fyldt med mudder og vandpytter, siger Kristian Juul Nielsen.

Men du har også fjernet asfalt. Ellers ville kommunen ikke bede dig om at reetablere vejen. Er det ikke naivt at hive noget op, uden at regne med at kommunen vil reagere?

- Jeg synes ikke, det er naivt at hive brudstykker af asfalt op. Herfra er det jo op til kommunen at træffe en afgørelse. Hvis der er gjort noget forkert, må de fastholde det, og så må vi drøfte sagen derfra.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Sagsbehandler: Det er ikke måden at gøre det på

Sagsbehandler: Det er ikke måden at gøre det på