Miljøet er et godt argument for kulturhus


Miljøet er et godt argument for kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Initiativgruppen til et nyt sports- og kulturhus i Marslev til 22 millioner kroner har præsenteret deres projekt for politikerne

MARSLEV: Gruppen bag et fremtidigt sports- og kulturhus i Marslev var i torsdags lige blevet presset ind i byrådspolitikernes travle dagsprogram med et seminar, en reception og et byrådsmøde.

I 45 minutter - inden byrådsmødet - præsenterede de deres miljørigtige byggeri, der kan bruges året rundt, og som vil komme til at koste omkring 22 millioner kroner.

Tidligere har den lille initiativgruppe været på besøg hos Folkeoplysningsudvalget, og i april var det medlemmerne i Kultur- og Fritidsudvalget, der fik mere at vide om projektet, der skal samle sportsaktiviteter - både organiseret og uorganiseret idræt - kulturarrangementer, borgermøder og andre aktiviteter, som kan engagere borgerne i Marslev.

- Politikerne var meget interesserede, og det blev et positivt møde. Nu kan vi bare vente på en beslutning. Men hvis jeg var politikerne, så ville jeg sige ja. Det er et unikt og visionært projekt, som kan gøre Kerteminde til et fyrtårn inden for miljørigtigt byggeri, siger Henrik Boysen fra arbejdsgruppen, der vil bygge sports- og kulturhuset ved Marslev Skole - en idé, som på et borgermøde tidligere på året har fået stor lokal opbakning.

Ét af gruppens bedste argumenter, mener Henrik Boysen, er husets status som lavenergihus. Der er ikke opført bygninger af denne type og størrelse før i Danmark. Mens lavenergi-huse som privatboliger vinder stærkt frem.

- Det handler om en energiteknologi, som gør, at der spares op til 80 procent af forbruget. Et normalt projekt af denne størrelse vil koste 360.000 kroner om året at varme op. Det her kommer kun til at koste 60.000 kroner. Og så skal vi ikke tænke på stigende oliepriser, siger Henrik Boysen.

Projektgruppen foreslår selv kommunen at slå halv skade af udgifterne til bygningen af det 2200 kvadratmeter store hus samt en sommer- og en vinterfælled. Kan kommunen hjælpe til med de 11 millioner kroner, vil projektgruppen finde de resterende penge.

- Vi er allerede i dialog med private virksomheder og fonde, som kan bidrage økonomisk. Vi venter bare på et ja eller nej fra kommunen. Bliver det et nej, så dør vi, lyder det fra Henrik Boysen, der håber, at politikerne har fundet et svar inden sommerferien.

I første omgang håbede projektgruppen på, at byggeriet ville stå færdigt til brug i efteråret 2009. Men for at alt skal nå at komme på plads, er foråret 2010 et nyt mål.

Miljøet er et godt argument for kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce