Miljø- og teknikformand: De forliste byggeprojekter i Kerteminde skræmmer investorerne væk

Jesper Hempler argumenterede på mødet for, at den planlagte seks etagers ejendom ikke nødvendigvis er grim. Men det var lige som vurderingen af et maleri: - Der er nogen, der ser på et billede og siger, det er det forfærdeligste billede, jeg har set, og der er andre, der ser det samme billede og siger, at det er smukt. Foto: Peter Ammitzbøll.

Miljø- og teknikformand: De forliste byggeprojekter i Kerteminde skræmmer investorerne væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver under ingen omstændigheder opført en etageejendom på seks etager på hjørnet af Enggade og Odensevej i Kerteminde. Det løfte gav formand for Miljø- og Teknikudvalget, Jesper Hempler, flere gange tirsdag aften, da han var indbudt til et protestmøde mod byggeprojektet.

Kerteminde: - Der er ikke basis for at gennemføre projektet, for der er ikke politisk opbakning til det, gentog formand for Miljø- og Teknikudvalget, Jesper Hempler igen og igen, da han tirsdag aften var inviteret til protestmøde mod planerne om at bygge et seksetagers lejlighedskompleks på hjørnet af Enggade og Odensevej.

- I kan godt spare underskriftsindsamlingen, for det her bliver ikke til noget, fortalte Jesper Hempler de 14 fremmødte borgere, der ellers havde bekendtgjort, at de ville starte en underskriftsindsamling mod projektet.

Hvad der så skulle ske på grunden, som ejes af den lokale byggematador Peter Henriksens firma DS Bolig, havde Jesper Hempler ikke noget klokkeklart bud på.

- Den eneste beslutning, vi egentlig har taget, det er, at vi har besluttet at inviterede idemanden og bygherren til et møde til nærmere dialog.

Det møde bliver afholdt 10. april, hvor Miljø- og Teknikudvalget i forvejen holder møde.

Tilgodeser byggeherren

Meldingen om, at projektet var stendødt, var dog ikke nok til at berolige de fremmødte borgere, der specielt var nervøse for om, kommunen har givet skjulte løfter til Peter Henriksen.

I beskrivelsen af byggeprojektet har arkitekten bag projektet nemlig skrevet, at: "Vi har bestræbt os på, at udarbejde et oplæg, der læner sig op af de anbefalinger, vi har fået af Kerteminde Kommune." Hvad præcis den formulering dækker over, ville flere af de fremmødte gerne have en forklaring på.

Det kunne Jesper Hempler ikke forklare, men han afviste, at der på forhånd var givet løfter til bygherren om, at han kunne få godkendt et byggeprojektet med seks etager.

- Vi har ikke lovet noget. Andet end vi har lovet, at der kunne laves en ny lokalplan for området. Men de politiske vinde er ikke til seks etager, og måske ikke engang det halve, fortalte Jesper Hempler.

Grunden på hjørnet af Enggade og Odensevej købte Peter Henriksen af kommunen, da der i 2015 var udsalg af kommunens bygninger for at finansiere et nyt rådhus. Dengang som nu var grunden omfattet af Byplanvedtægt nummer syv fra 1977, der stiller meget skrappe krav til, hvad der kan byges på grunden. Blandt andet kan der kun bygges i en etage med udnyttet tagetage (1½ etage.)

- Det er det, jeg ikke kan forstå, hvorfor den byplanvedtægt absolut skal laves om, så i tilgodeser hans interesser. I sælger det til billig pris, fordi lokalplanen er, som den er, og bagefter laver i lokalplanen om, så den passer i bygherrens kram, sagde Elisabeth Holm fra Kerteminde, der blev bakket op af flere af de fremmødte.

Den beskyldning afviste Jesper Hempler blankt.

- Jeg synes, du insinuerer noget, der er helt urimeligt, sagde Jesper Hempler.

Gode råd til formanden

Jesper Hempler ville hellere snakke om, hvad der skal være på grunden i stedet for et seks etager højhus.

- I Kerteminde har vi brug for at snakke om, hvad det er, vi gerne vil have, for vi er sgu gode nok til at skyde ting ned, forklarede Jesper Hempler, der er nervøs for, at der efterhånden er så mange dårlige historier om Kerteminde, fordi det ene byggeprojekt efter det andet bliver skudt ned, at investorerne bliver skræmt væk.

De fremmødte havde flere ideer til formanden for Miljø- og Teknikudvalget, der til sidst opsummerede de god råd.

- Noget af det jeg hører rimeligt tydeligt, det er noget med at kigge på, hvad er det for byggehøjder, der ligger her i forvejen, altså ikke lige vandtårnet, men boliger. Noget med at kigge på de bebyggelsesprocenter, der er almindelige i området. Så er det noget med at kigge på det arkitektoniske udtryk, fortalte Jesper Hempler.

Efter mødet skrev de fremmødte et samlet brev til politikerne, hvor de opfordrer til, at der ikke bliver pillet ved den oprindelige byplanvedtægt fra 1977.

Miljø- og teknikformand: De forliste byggeprojekter i Kerteminde skræmmer investorerne væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce