Mette klar ved gryderne

Mette Hansen har mand og to børn, men håber alligevel, hun har tid til at banke Rønninge Forsamingshus op til en travl forretning. - Jeg kan godt lide at gøre folk glade og være med fra start til slut. Også selv om det betyder, vi først er færdige klokken 3-4-stykker om morgenen, siger den nye værtinde.
Foto: Jørgen Hansen

Mette klar ved gryderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FEST: Rønninge Forsamlingshus har ansat Mette Hansen som værtinde

RØNNINGE: 32-årige Mette Hansen har tænkt sig at tænde for alle otte blus og begge ovne i sit nye job som værtinde i Rønninge Forsamlingshus.

- Jeg tror på, der kommer gang i den. I første omgang beholder jeg mit faste job, men med tiden håber jeg, vi kommer op på 70-100 arrangementer om året, så jeg kan leve af det, siger hun.

Kender forsamlingshuse

Hun overtog tjansen 1. september, og med et langt menukort og en stor glæde for både madlavning og fester under forklædet tror hun på mange fulde huse fremover.

- Jeg kan godt lide fest og farver, sig hun om baggrunden for, at hun søgte stillingen, da hun blev opfordret.

- Selv om man står i køkkenet, bliver man tit revet med af stemningen i salen. Ja, det kan være lige så sjovt i køkkenet som i salen, siger Mette Hansen, som tidligere har serveret i Stalden og i Ellinge Forsamlingshus, hvor hun også har hjulpet til i køkkenet.

Koger selv hønen

Hun er oprindeligt uddannet butiksassistent og arbejdede i 13 år i SuperBrugsen i Langeskov, heraf de fem som leder af delikatesseafdelingen, hvor der både blev solgt smørrebrød, anretninger og større menuer ud af huset.

- Jeg interesserer mig meget for mad, og jeg kan både lide at lave gammeldags og moderne mad, siger Mette Hansen, som siden kom i voksenlære og i foråret blev uddannet køkkenassistent.

- Men maden skal være ordentlig, og jeg bruger kun friske råvarer. Jeg bager selv mine sovse op, piller kartoflerne og koger hønen og oksekødet, siger Mette Hansen, som også opererer med mere moderne retter på forsamlingshusets menu.

Serverer gerne caviar

- Jeg satser på det traditionelle som skaller med høns i asparges, flæskesteg med rødkål og dyreryg. Men jeg serverer for eksempel også lakseroulade med dilddressing og svinekam på italiensk, siger Mette Hansen, som gerne løser specialopgaver.

- Hvis folk hellere vil have en mexicansk aften, så er vi med på den. Begrænsningerne ligger nok oftere hos kunderne, siger værtinden, som også gerne serverer caviar, hvis folk vil betale for det.

- Men hvis de vil bruge så mange penge på maden, er det nok ikke et forsamlingshus, de er interesseret i, siger Mette Hansen.

For at værne om det ry, hun håber, hun får bygget op, vil hun have lov til selv at tilberede den mad, der serveres i forsamlingshuset.

- Uanset, hvem der har lavet maden, er det jo mig, der må høre for det, hvis der er blevet serveret noget dårligt, siger Mette Hansen, som heller ikke vil leje huset ud uden værtinde.

Mette Hansen holder reception i forsamlingshuset i Stavnsagergyden 13 på fredag mellem kl. 14 og 16.

Mette klar ved gryderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce