Mesinge aflyser byfesten


Mesinge aflyser byfesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For dyrt at leje stort telt til festaftenen

MESINGE: Den årlige byfest i Mesinge bliver ikke til noget i år.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som formanden for Mesinge Sogns Lokalråd, Steen Hjorth, har udsendt.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at det er nye og skærpede krav fra brandmyndighederne, der er en væsentlig del af årsagen til, at arrangørerne bliver nødt til at aflyse festen, der var planlagt til at finde sted næste weekend den 15. og 16. august.

Tidligere foregik festen lørdag aften inde i skolegården, hvor frivillige og lokale håndværkere i fællesskab riggede presenninger til, således at fællesspisningen og festen kunne foregå i tørvejr i tilfælde af dårligt vejr.

Arrangørerne har tidligere forsøgt sig med et stort festtelt på sportspladsen, men har ønsket at vende tilbage til de mere intime og hyggelige rammer i skolegården.

Men når man samler flere end 150 festdeltagere under teltdug og presenninger, så kræver det tilladelse - og en ændring af loven fra 2005 forhindrer altså at dække skolegården over.

Så eneste mulighed er igen at leje et stort festtelt - men det har arrangørerne ikke råd til, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Desværre er omkostningerne ved at leje et sådant telt så høje, at det forventede overskud efter festen ikke står mål med det arbejde, der skal gøres for at planlægge og afvikle byfesten, skriver Steen Hjort på arrangørernes vegne.

Det var i går ikke muligt at indhente en uddybende kommentar fra Steen Hjorth.

Ud over lokalrådet er Hindsholm Håndbold Forening, menighedsrådet og Forsamlingshusets Venner med til at arrangere festen, som de håber kan blive afviklet næste år.

- Byfesten er vigtig for fællesskabet i byen og nærmeste omegn, fastslår Steen Hjorth i pressemeddelelsen.

Mesinge aflyser byfesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce