Mesinge Forsamlingshus råber vagt i gevær

Der er plads til flere , mange flere, i Mesinge Forsamlingshus. Formand for Mesinge Lokalråd Steen Hjorth, håber hele salen bliver fyldt, når Forsamlingshus og Lokalråd den 28. februar inviterer hele lokalbefolkningen til en snak om, hvorfor huset ikke benyttes retr meget - og om der overhovedet er brug for det.

Mesinge Forsamlingshus råber vagt i gevær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er der en fremtid for Mesinge Forsamlingshus? Det er temaet for et møde, husets bestyrelse sammen med Mesinge Lokalråd har inviteret til den 28. februar.

Mesinge: Sidste år var det Dalby Forsamlingshus, der trak i nødbremsen, og i år er det Mesinge Forsamlingshus, der råber vagt i gevær.

- Vi må desværre konstatere, at udlejningen til fester er dalende, og der er desværre ikke ret mange andre arrangementer end festerne, oplyser formand for forsamlingshuset, Gert Tofte.

- Desværre så dækker de indtægter, vi får ind, kun lige de løbende udgifter - blandt andet fordi vi døjer med et dyrt lån og store varmeudgifter. Men der er ingen mulighed for at spare op til renovering og nye investeringer.

Det er ikke så godt, for forsamlingshuset trænger til et nyt tag, stolene har set bedre dage, og køkkenet er nok også ved at være klar til en renovering.

Bestyrelsen knokler på alt det, den kan, men den har sådan set hænderne fulde med at sørge for at holde huset og pladsen uden om pæn og ren - der er en ingen værtinde, så det er de frivillige i bestyrelsen, der står for det hele.

Derfor er bestyrelsen for forsamlingshuset gået sammen med Mesinge Lokalråd om at få vækket lokalområdet.

Noget for noget
Gert Tofte, formand for Mesinge Forsamlingshus, har en ide til, hvordan man kunne få nogle flere lokale knyttet til huset.- Huset er der for at blive brugt, og så tænkte jeg, at man kunne lave en slags noget for noget. Der kunne sidde nogle i lokalområdet og have lyst til at samles om f. eks. strikketøj eller kortspil. De kan så samles i forsamlingshusets mødelokale og benytte det frit mod til gengæld eksempelvis at pudse vinduer en gang imellem eller på anden måde gå til hånde med noget praktisk, forklarer han.

- På den måde får vi mere liv i huset, flere øjne til at holde øje med det og flere hænder til at hjælpe med til at passe på det.

Fra en anden tid

- Udfordringen er dybest set, om folk virkelig vil forsamlingshuset, siger Steen Hjorth, der er formand for Mesinge Lokalråd.

- Huset er ikke ved at lukke lige i morgen, men det trænger til et pust af ny energi, og det trænger til flere hænder og hoveder.

Steen Hjorth kalder det en ærgerlig udvikling, at det øjensynligt er så lidt brug for forsamlingshuset.

- Der er igennem årene afviklet utallige familiefester, dilettantforestillinger, fjerkræudstillinger, møder og baller, minder han om.

- Men i vore dage holder man festerne derhjemme, mange af de lokale foreninger, der havde brug for forsamlingshuset, er forsvundet, og hallerne har overtaget noget af det, der foregik i forsamlingshuset, opsummerer han.

- Heldigvis står huset der stadig, og det er vores, vi skal bare bruge det.

Forsamlingshusene er skabt i en helt anden tid, hvor de var et vigtigt omdrejningspunkt i lokalsamfundet. Steen Hjorth erkender, at man i en stille stund kan overveje, om der overhovedet er brug for forsamlingshuset i vore dage.

- Men det har fortsat en vigtig funktion, og jeg er sikker på, at hvis det forsvandt, ville det blive meget savnet.

Derfor håber han og Gert Tofte på, at forsamlingshuset den 28. februar vil blive fyldt til randen med lokale, der gerne vil bakke op om forsamlingshuset og være med til at sikre det for fremtiden.

Forsamlingshusets venner

- Vi skal have folk til at erkende, at hvis de gerne vil bevare forsamlingshuset, så er de nødt til selv at bakke op om det. For eneste løsning på problemet, sådan som jeg ser det, er at vi skaber nogle flere indtægter til huset.

Gert Tofte har et par ideer til, hvor man kan starte:

- Vi havde engang en forening, det hed Forsamlingshusets venner - men den døde af mangel på bestyrelsesmedlemmer. Det ville være fint, hvis vi kunne få den forening etableret igen, bemærker han.

- Og vi har også brug for flere til at hjælpe med det praktiske - og med at søge fondsmidler.

Steen Hjorth supplere: - Der er nok at tage fat på. Nu mødes vi den 28. februar, så tager vi alle problemerne op på bordet og får dem løst et ad gangen.

Mesinge Forsamlingshus råber vagt i gevær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce