Gode ideer til Mesinge Forsamlingshus kom på bordet, da der var møde om det pressede hus. Dog er der i øjeblikket for få til at løfte opgaverne.

Mesinge: Fremmødet var ikke overvældende, da Mesinge Lokalråd sammen med bestyrelsen for Mesinge Forsamlingshus inviterede lokalbefolkningen til et møde om, hvordan fremtiden for forsamlingshuset ser ud.

Hvor forsamlingshuset tidligere summede af liv, er de traditionelle brugere gennem årene faldet fra, og nu er det kun det lokalhistoriske arkiv, som holder til i forsamlingshuset, og ellers er de faste elementer ældreidrætten og Mesinge Lokalråds fællesspisninger. Derfor tog lokalrådet og husets bestyrelse initiativ til et møde, hvor det var håbet, at mange ville møde op for at være med til at finde nye veje for det gamle hus.

- Der kom ikke helt så mange til mødet, som vi havde håbet, fortæller Steen Hjorth, der er formand for Mesinge Lokalråd.

- Mange af dem, der kom, er dem, der er involveret i mange ting i forvejen. Vi havde håbet, at der var nogle, der kunne melde sig til nogle ting her og nu. Det var der ikke, tilføjer han og siger, at der til gengæld var forskellige ideer, som fordeler sig inden for fire kategorier.

Den ene var husets standard. Husets rengøring har været under kritik efter, at det overgik til at være et nøglehus, og folk tilsyneladende har forskellige opfattelser af, hvad rengøring er, når man låner et hus. Et rengøringsfirma er ansat, men det kan ikke nå helt i bund med den tid, det har til rådighed. Derfor er der brug for andre hjælpende hænder.

Et andet tema var markedsføring.

- Man skal være dygtigere til at fortælle om de muligheder, der er i et forsamlingshus. Som et tredje tema skal man være bedre til at involvere flere til at have en form for ejerskab af huset. Der skal være flere borgere omkring huset, som får en følelse af, at huset også er noget for dem. Det kan være alt fra at involvere sig i praktiske opgaver til at være brugere af huset, siger Steen Hjorth.

Bestyrelsen kæmper

Det fjerde tema, der blev berørt, hænger sammen med markedsføring og handler om at få nogle nye typer af aktiviteter ind i huset.

- Der kom mange gode ideer frem på mødet, men udfordringen er lige nu, hvordan man kommer videre, forklarer lokalformanden.

- Bestyrelsen i Mesinge Forsamlingshus kæmper en kamp for at få hverdagen til at hænge sammen, og de folk bliver opfordret til at gøre endnu mere, og det er jo ikke rimeligt.

Derfor er der brug for flere mennesker, der vil løfte en opgave, og derfor er et "prik på skulderen" af forskellige borgere nok nødvendigt, mener Steen Hjorth.

- Folk melder sig ikke. De skal opfordres til at hjælpe med en konkret opgave. Det er der helt sikkert mange, der gerne vil, men der skal være nogle, der tager et initiativ og siger: Nu er det det her, vi gerne vil.

Nu har forsamlingshuset fået ideerne med hjem, og så skal den lige tygge lidt på dem for at finde ud af, hvad der videre skal ske. På nuværende tidspunkt er der ikke planlagt flere møder.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.