Mere fart på salg af huse

Det går for langsomt med at sælge de 500 karakteristiske Lindøhuse i Munkebo - nu får lejerne tilbud om at købe husene samlet til andelsboliger.

Mere fart på salg af huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salg af Lindøs huse skal speedes op og udbydes nu til lejerne som andelsboliger - ellers får investorer chancen

MUNKEBO/KERTEMINDE: For omkring et års tid siden besluttede Ejendomsselskabet Lindø at påbegynde salget af de mange udlejningsboliger i Munkebo, som i daglig tale går under betegnelsen Lindøbyen.

Selskabet valgte at tilbyde lejerne at købe deres bolig som ejerbolig og herefter sætte boligerne til salg gennem en ejendomsmægler i takt med, at lejerne flyttede.

Men dén fremgangsmåde har vist sig at være for langsommelig, fortæller selskabets direktør, Hans Jørgen Ellekilde.

- Vi har erkendt, at det på den måde vil komme til at tage mellem 30 og 50 år at sælge alle ejendommene til fuld pris - derfor har vi nu besluttet at sælge i større klumper for at sætte tempoet op, siger Hans Jørgen Ellekilde.

Andelsboliger

Den største klump af boliger - nemlig 500 énfamiliesboliger på Toften, Bakkely, Højvangen, Rosendalen og Solbakken - bliver i første omgang udbudt til salg til lejerne. De får muligheden for at danne andelsboligforeninger og på den måde komme til at sidde med foden under eget bord til en husleje, der svarer til den nuværende.

Den samlede pris på boligerne er sat til 267 millioner kroner.

- Vi havde for nylig et møde med en kreds af lejere og beboerrepræsentanter, hvor vi ville lodde interessen. Repræsentanterne fandt forslaget så spændende, at vi nu holder et stort møde for alle lejere, fortæller Hans Jørgen Ellekilde.

Mødet finder sted på mandag den 2. juni klokken 19 i Munkebo Idrætscenter.

Såfremt projektet ikke lykkes, vil boligerne blive udbudt til salg til eksterne investorer.

Og investorerne får også chancen for at byde på de 221 lejligheder, som selskabet ejer ligeledes i Munkebo.

- Lejlighederne kan ikke sælges hverken som andelsboliger eller ejerlejligheder, så de bliver solgt til investorer, der kan fortsætte udlejningen, siger Hans Jørgen Ellekilde, der ikke vil løfte sløret for, hvad de 221 lejligheder skal koste i samlet handel.

Trægt salg i Kerteminde

Endelig har Ejendomsselskabet Lindø siden 1960'erne ejet en lille enklave på Svanevej og Vibevej i Kerteminde.

Også hér fik lejerne for et år siden tilbudt at købe deres lejebolig, men selv om husene ligger i ét af de mest attraktive kvarterer i byen, har interessen været relativ ringe, fortæller Hans Jørgen Ellekilde.

- Der er kun fem lejere, der har valgt at købe deres bolig, så nu udbyder vi de resterende 14 huse til samlet salg til en investor, fortæller Hans Jørgen Ellekilde.

Mere fart på salg af huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce