Menneskeliv altid i første række


Menneskeliv altid i første række

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De materielle skader ved branden i Mellemleddet mandag aften blev ekstra omfattende, fordi brandfolkene først skulle redde folk ud

Ét menneskeliv gik tabt, og en ældre og handicappet beboer var i overhængende livsfare ved den voldsomme brand i Mellemleddet i Kerteminde mandag aften.

Det er samtidig den direkte årsag til, at de materielle skader ved branden blev så omfattende. Brandfolkene måtte i første omgang sikre sig, at alle beboerne var i sikkerhed. Først da der kom forstærkninger udefra, var der kapacitet til en massiv bekæmpelse af flammerne.

- Menneskeliv kommer altid i første række. Først, når man er sikker på, at folk er reddet ud, kan man koncentrere sig om de materielle værdier, siger beredskabschef Søren Nørgaard Pedersen, Kerteminde.

Han tilføjer, at omstændighederne samtidig var yderst uheldige. Der var kraftig vind fra sydvest, og branden udbrød i lejligheden, der lå yderst i ejendommen og op mod vinden.

- Det betød, at branden bredte sig meget hurtigt, siger Søren Nørgaard Pedersen .

Ifølge beredskabschefen er branden enten brudt igennem lejlighedens loft og derefter løbet gennem ejendommens tagetage - eller også har flammer fra vinduet fået fat i tagudhænget, så ilden på den måde er blevet ledt hen langs facaden.

Politiets teknikere går først i dag i gang med undersøgelserne på brandstedet, oplyste Fyns Politi i går. Politiet sørger i øvrigt for at holde uvedkommende borte. Det sker med assistance fra Politihjemmeværnet.

Den ramte ejendom består af tre opgange med hver ni lejligheder. De to opgange blev hærget af branden, mens den tredje blev reddet fra flammernes direkte rasen, men naturligvis skadet af vand og røg.

Boligblokken er opført af Boligforeningen Grønløkken i 1972, hvor bygningsreglementet ikke stillede så store krav som i dag. Det betyder, at tagetagen nok var sektionsopdelt, men at konstruktionen ikke ydede flammerne den helt store modstand.

Den brændte ejendom var den først opførte i boligforeningens afdeling 8. Den består af yderligere to blokke med henholdsvis 24 og 21 lejligheder. De er opført i 1974 og 1976.

Inspektør Lars Vølund fra boligforeningen oplyser, at den yngste af de tre blokke er opført efter reglerne i et nyere bygningsreglement, så tagetagen her er væsentligt bedre sikret mod, at en brand breder sig fra opgang til opgang.

Grønløkken har lignende etageboliger i Langeskov, men de er også opført efter nyere regler.

Der er ingen tradition for, at ældre bygninger skal ændres for at leve op til nye krav i bygningsreglementet, men på et enkelt punkt skulle ejendommen dog sikres - nemlig med røgmeldere i trappegangene.

- Det var også tilfældet. Og jeg ved, at alarmen var årsag til, at et ældre par kom ud fra lejligheden i tide, fortæller Lars Vølund.

Dybt berørt

Han understreger, at alle - beboere og medarbejdere i boligforeningen - er dybt påvirkede af branden, fordi den kostede et menneskeliv.

Han roser samtidig Kerteminde Kommune for dens indsats for at hjælpe de ramte familier, både ved genhusning, anden praktisk hjælp og psykologisk bistand.

Menneskeliv altid i første række

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce