MeToo er mudret til: Vi må ikke ryge over i den anden grøft

Sine Bach Rüttel har selv oplevet, at nogle satte spørgsmålstegn med, om hun forsømte sin datter, fordi hun nogle aftener spiller koncert. Foto: Birgitte Søe

MeToo er mudret til: Vi må ikke ryge over i den anden grøft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sine Rüttel var ude med kritik med det, MeToo-kampagnen er blevet til. - Ligeså snart der er en mand, der gør et eller andet, så kan man sige 'Me too', fortæller Sine Rüttel, der hellere ser, vi hjælper hinanden med at nå mål i livet.

Under overskriften "Jeg er en atypisk kvinde, jeg elsker kød og sex" gik Sine Bach Rüttel til angreb på MeToo-bevægelsen i Fyens Stiftstidende den 8. februar. Bevægelsen startede som modstand mod seksuelle overgreb og magtmisbrug i Hollywood til at sprede sig til hele kloden.

- Efter jeg har skrevet det her, der tænker jeg, at jeg burde ikke have nævnt det her MeToo, starter Sine Rüttel, da hun kigger tilbage på kronikken.

- Jeg synes, MeToo-kampagnen er vigtig, fordi der er nogle, der har nogle ubehagelige oplevelser og nogle, der misbruger deres magt, men der er også nogle, der har kapret denne her debat, og ligeså snart der er en mand, der gør et eller andet, så kan man sige 'Me too', og det mudrer bare det hele til, mener Sine Rüttel.

Selve kampagnen interesserer egentlig ikke Sine Rüttel. Det er derimod hverdagsaspektet bag.

- Kvinden er blevet undertrykt af manden, og nu er vi ligesom ved at indse, at det er ikke okay. Og så kommer kvinden ligesom frem ved så at undertrykke manden, forklarer Sine Rüttel.

- Hvis vi er kommet dertil, hvor vi skal have en ordentlig ligestilling, skal vi passe på med ikke ligesom at ryge over i den anden grøft.

"Efter jeg har skrevet det her, der tænker jeg, at jeg burde ikke have nævnt det her MeToo"
- Sine Bach Rüttel

- Jeg har jo også lov til at blive klogere

For Sine Rüttel handler det ikke om at være imod ligestilling, og det lægger hun vægt på, at hun heller ikke er. Men for hendes findes nøglen til ligestilling i at hjælpe hinanden.

- Vi skal hjælpe den ambitiøse kvinde, som gerne vil være direktør. Vi skal ikke pege fingre af hende og sige, at hun forsømmer sine børn, fortæller Sine Rüttel, der selv har fået kommentarer med på vejen, fordi hun får sin 5-årige datter passet de aftener, hun er ude og spille koncert.

- Kvinden forsømmer ikke sit barn mere end manden, der vil være direktør. Men det omtaler vi ikke på samme måde. Samtidig skal vi også hjælpe den mand, som gerne vil være i de mere bløde fag og ikke nedgøre ham og sige, han er mindre mand.

Efter kronikken i Fyens Stiftstidende er Sine Rüttel blevet kontaktet af flere, der fortæller om oplevelser, hvor kompetente kvinder er holdt ude af bestyrelser.

- Jeg har jo også lov til at blive klogere, og jeg anede ikke, det var så stort et problem. Men det understreger jo også, at vi skal hjælpe hinanden frem i stedet for at mudre debatten til.

MeToo er mudret til: Vi må ikke ryge over i den anden grøft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce