Massive kloakproblemer i Munkebos kulturcenter

Ungfesten i Munkebo må finde et andet sted at feste den 20. april. Kloakproblemerne i kulturcenteret er så store, at kommunen har lukket for udlån af festsalen.Arkivfoto: Jens Wognsen

Massive kloakproblemer i Munkebos kulturcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toiletter og håndvaske stopper til, og der lugter at døde rotter. Kun en millioninvestering kan løse kloakproblemer i kulturcentret.

Munkebo: De knap 70 ældre herrer, som forleden mødte op til Lindødag i Munkebo Kulturhus måtte indtage smørrebrødet til en fæl lugt af kloak og døde rotter, biblioteket kæmper med tilstoppede toiletter og håndvaske og den ungfest, som de seneste gange har tiltrukket omkring 120 unge fra Munkebo og omegn må angiveligt finde et andet sted at feste til foråret.

Kloakproblemerne i hele Munkebo Kulturcenter er så massive, at der skal en større millioninvestering til at komme dem til livs. Men der er ingen vej udenom, mener formanden for Kulturhuset, som er én af flere aktiviteter i det store hus. Her kommer ugentligt omkring 300 brugere igennem:

- Kloakken fjerner godt nok det, der skal fjernes, men hele huset stinker af døde rotter og lort. I dag havde vi 60-70 herrer til Lindødag, som måtte sidde og spise i den stank. Vi kan ikke blive ved med at leve med det. De bliver nødt til at finde en løsning, siger Willy Anderskov, der er formand for Munkebo Kulturhus.

Unge stod i vand til anklerne

For at minimere generne har Folkeoplysningsudvalget nu besluttet at lukke ned for al udlejning af festsalen til større arrangementer.

Det rammer blandt andet Ungfest Munkebo, som åbner dørene den 20. april klokken 19.30. De mærkede kloakproblemerne under sidste fest, hvor omkring 123 unge festede med, fortæller Rikke Neuhaus, fra Ungfest Munkebo:

- Vi klagede over det efter vores sidste fest. De unge mennesker stod jo i vand til anklerne, fortæller hun.

De større arrangementer henvises i stedet til enten Munkebo Skole eller Munkebo Idrætscenter. Rikke Neuhaus er dog fortrøstningsfuld:

- Det skal i hvert tilfælde ikke forhindre os i at holde en fest. Et eller andet sted skal vi nok finde.

Kommunens ejendomsadministration oplyser følgende omkring kloakkernes forfatning, udbedringsmuligheder og tidshorisont:

"Ejendomsadministrationen er bekendt med problemerne omkring kloakkerne ved Lindø Alléen(kulturhuset). Kloakledningerne blev ved udgangen af 2017 filmet, idet der et par gange i efteråret var konstateret op -stuvning i kloakkerne med forsikringsskader og udtørring til følge. Ejendomsadministrationen er pt. i gang med udarbejdelse af samlet projektøkonomi samt en eventuelt etapeopdeling. Ved kalkulation udgør projektet en projektøkonomi på ca. kr. 2.000.000,00. Det vurderes ikke muligt for Drift & Vedligehold at kunne udføre dette i indeværende år."

Sagen sendes nu videre til politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget, som skal forholde sig til en løsning.

Massive kloakproblemer i Munkebos kulturcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce