Da de fire sønner flyttede hjemmefra, omdannede Anne Marie og Niels Erik Ilskov førstesalen til et Bed & Breakfast.

Martofte: Hvad gør man, når de fire sønner en efter en flytter hjemmefra og efterforlader mor og far med et 250 kvadratmeter stort hus på Hindsholm.

- Vi havde snakket om, at efterhånden som huset blev tomt, kunne vi lige så godt lave et Bed & Breakfast, fortæller Niels Erik Ilskov, der sammen med hustruen Anne Marie bor i Martofte.

Den første søn flyttede for 16 år siden, så flyttede den anden, og for 11 år siden var det nummer tre, der smuttede, så der kun var en efternøler tilbage. Alligevel blev det kun ved snakken om at åbne et Bed & Breakfast. Lige indtil sønner og svigerdøtre syntes, at nu var der blevet snakket nok, og gav parret en færdigproduceret hjemmeside til et Bed & Breakfast i Martofte.

- Så tænkte vi, jo. Det må vi nok hellere så, siger Niels Erik Ilskov med et smil.

Parret ventede alligevel et år, indtil Anne Marie Ilskov gik på pension, inden de gik i gang med at indrette førstesalen af deres hus til overnattende gæster.

Den 11. juni 2016 oprandt dagen, hvor Niels Erik Ilskov gik uden for huset og plantede skiltet med Bed & Breakfast. Og så ventede de ellers spændt på, om der kom nogen.

- Der kom en allerede den første aften, det var vi lidt overraskede over, fortæller Niels Erik Ilskov.

Det er hyggeligt

Med en hjemmeside, et skilt ved vejen og god hjælp fra turistbureauet i Kerteminde fik parret en flyvende start på et nyt liv som gæstgivere i Martofte.

- Der var rigtig god gang i den i skolesommerferien, fortæller Anne Marie Ilskov.

De fleste gæster finder parret på internettet. En del planlægger på forhånd, at de vil bo i Martofte, men mange dumper tilfældigt forbi, når de alligevel er i området og mangler et sted at overnatte.

- Det er primært folk i den modne alder, der søger naturoplevelser, der kommer hos os, fortæller Anne Marie Ilskov.

Efter en travl sommerferie har der været lidt længere mellem gæsterne.

- Her i vintertiden kan der godt gå 14 dage, hvor der ikke er nogen, siger Niels Erik Ilskov.

Det bekymrer ikke parret, der ikke har indrettet deres økonomi efter, at de fire værelser skal være lejet ud.

- Vi behøver ikke pengene, så kommer der nogen, er det hyggeligt, kommer der ikke nogen, er det også i orden, siger Anne Marie Ilskov.

- Men det ville da være rart at få dækket vores investering, indskyder Niels Erik Ilskov.

Uden vand og kloak

Huset i Martofte købte parret for næsten 40 år siden for 125.000 kroner.

- Vi flyttede til Martofte, fordi huset var billigt, men der var heller ikke indlagt hverken vand eller kloak. Der var kun en lokumsspand, fortæller Niels Erik Ilskov.

Siden da har parret løbende renoveret huset, men de anslår alligevel at, de har investeret cirka 100.000 kroner i indretningen af deres Bed & Breakfast. Udover de fire værelser er der installeret et helt nyt spisekøkken, hvor Anne Marie Serverer det store morgencomplet med hjemmelavet brød og marmelade.

- Der bliver ikke snydt med morgenmaden, det er der flere, der bemærker, siger Anne Marie Ilskov.

Lige nu håber parret, at de får en travl sæson. Men når sønnerne kommer hjem på besøg og overnatter i deres gamle værelser, så lukker Martofte Bed & Breakfast.

- Det er familien først, siger Anne Marie Ilskov.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.

Mere om emnet

Se alle
Sådan starter du dit eget B&B

Sådan starter du dit eget B&B