Marslev-Nymarken: Ny sikker skolevej til de tohjulede

Den nye cykelstiforbindelse skal især være til gavn - og sikkerhed - for skolebørnene. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Marslev-Nymarken: Ny sikker skolevej til de tohjulede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marslev og Nymarken: Torsdag 16. november klokken 9.30 klippes snorene til en ny sikker cykelstiforbindelse langs trafikvejene Kertemindevejen og Odensevej mellem Marslev og Nymarken, det sker i krydset Kertemindevejen-Marslev Byvej.

Den knap 6 km lange strækning er tidligere landevej med et ret smalt og meget kurvet vejforløb uden cykelstier. I 2013 erklærede Fyns Politi derfor vejen for trafikfarlig for alle skoleelever, og kommunen gik herefter straks i gang med at søge penge hjem fra trafikpuljer. Det førte til, at 1. etape blev gennemført i 2015/2016, og nu er man så klar til at indvie 2. etape.

- Vi er meget tilfredse med at være i mål med endnu mere sikkerhed på vejene, og især denne rute betyder meget, fordi den bringer mange børn til skole. Forhåbentlig fører det også til at endnu flere vælger at tage cyklen i skole, dels fordi det er sundt og styrker børnenes koncentrationsevne, men også fordi det kan lette den tunge morgentrafik, når børnene selv kan tage en sikker vej til skole. Så det er en løsning vi er stolte af på flere måder, siger formanden for Miljø- og Trafikudvalget Jesper Hempler (F).

Skoleleder Hans Henrik Jensen fortæller, at Marslev- og Nymarken Skole og Børnehus glæder sig til både indvielsen og brugen af den nye cykelsti. Han understreger, at alle i området vil få bedre trafikale forhold, især dem på to hjul.

På selve dagen vil Jesper Hempler klippe snoren til den nye skolevej, og de fremmødte skolebørn vil få serveret lidt juice og frugt, før de skal træde i pedalerne. /EXP

Marslev-Nymarken: Ny sikker skolevej til de tohjulede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce