Marlev/Holev Forsamlingshus: Arne har været fast opråber til banko i 40 år

For Arne Aalund Hansen er det at være aktiv i forsamlingshuset også været en god måde at lære nye mennesker at kende på. Foto: Mette Louise Fasdal

Marlev/Holev Forsamlingshus: Arne har været fast opråber til banko i 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han har kun meldt afbud tre gange. Ellers har Arne Aalund Hansen været en trofast bankoopråber i 40 år i Marslev/Holev Forsamlingshus, hvor han selv har været med i bestyrelsen og nu i 30 år har været en del af støtteforeningens bestyrelse.

Marslev/Holev: I 40 år har 76-årige Arne Aalund Hansen været aktiv i og omkring Marslev/Holev Forsamlingshus, og i alle 40 år har han stået for at råbe tal som "Gamle Ole," "nimmer nutten" og "Lille Viggo" op, når der har været banko i forsamlingshuset.

Opgaven som bankoopråber var en af de første, Arne Aalund Hansen påtog sig, da han blev en del af Marslev/Holev Forsamlingshus' bestyrelse i 1977.

Ligesom så mange andre bestyrelser nu var det også dengang historien om, at der manglede bestyrelsesmedlemmer til forsamlingshuset, og der derfor skulle findes en bestyrelse på en ekstraordinær generalforsamling. Jørgen Nielsen var medlem af forsamlingshusets bestyrelse og prikkede Arne Aalund Hansen på skulderen og sagde:

- Hvaaa' - var det ikke noget for dig?

- Der var jo ikke andre, der ville, og så sprang jeg til, smiler Arne Aalund Hansen i lænestolen i huset på Bækskov.

Han og hans kone Karen har boet i huset i 20 år nu. Lige siden de afhændede deres gartneri på Holevvej, som de havde i 35 år. De flyttede fra Højme til området i 1966 netop for at åbne dette gartneri, og derfor var de også det, der betegnes som "tilflyttere," dengang Arne Aalund Hansen kom ind i forsamlingshusets bestyrelse.

- Det var jo så også en god måde at komme til at lære nogle mennesker at kende, og det må man sige, at jeg har gjort. Jeg har virkelig været i berøring med mange, pointerer han.

- Det var jo så også en god måde at komme til at lære nogle mennesker at kende, og det må man sige, at jeg har gjort. Jeg har virkelig været i berøring med mange.
Arne Aalund Hansen, Bækskov, om sin begrundelse for at gå ind i arbejdet i og omkring Marslev/Holev Forsamlingshus.
Tre afbud på 40 år. Arne Aalund Hansen har været en trofast bankoopråber i Marslev/Holev Forsamlingshus. Foto: Allan Thomsen
Tre afbud på 40 år. Arne Aalund Hansen har været en trofast bankoopråber i Marslev/Holev Forsamlingshus. Foto: Allan Thomsen

Fra forsamlingshus til støtteforening

I 1978 - året efter, at han var valgt ind i bestyrelsen i forsamlingshuset, blev han formand. Det var han frem til 1987, hvor han var med til at etablere Støtteforeningen Marslev/Holev Forsamlingshus.

Årsagen var, at forsamlingshuset ikke længere ville arrangere bankoen, og i dag kan Arne Aalund Hansen egentlig ikke huske hvorfor, men faktum er i hvert fald, at han og to andre stod for det i noget tid, indtil støtteforeningen blev etableret.

Bankoen har altid været den primære indtægtskilde i støtteforeningen. På et tidspunkt blev der arrangeret loppemarkeder, men arbejdsbyrden var reel for stor i forhold til udbyttet. Så nu er det bankoen og det overskud, som skabes på det årlige julemarked, der med tiden har kunnet sørge for, at der blandt andet er kommet nye vinduer i den lille sal i forsamlingshuset, nyt gulv og senest også en hjertestarter.

Der kommer typisk omkring 130 mennesker, når der er banko, og derfor er Arne Aalund Hansens mandage eftermiddage og aftener også bookede, for der skal stilles borde, stole og anlæg op, inden folk kommer. Han har faktisk kun meldt afbud tre gange i de 40 år, hvor han har været opråber.

Arne Aalund Hansen tør ikke gøre op hvor mange frivillige timer, han har lagt i forsamlingshuset.

- Neej, men det er godt nok mange, ler han.

Den trofaste bankoopråber mener nu også, at han har fået meget tilbage på at være frivillig i og omkring forsamlingshuset.

- Det har da også givet nogle venskaber, konstaterer han.

I dag er han heller ikke længere den eneste i familien, der er aktiv i støtteforeningen. Hans søn, Torben Aalund, er nu også en del af bestyrelsen, og hans hustru, Karen Aalund, står for at bage æbleskiver til julemarkedet. Hun har nu også i sin pensionisttilværelse fået tid til at tage nabokonen under armen for at gå til banko.

Marlev/Holev Forsamlingshus: Arne har været fast opråber til banko i 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce