Madpriser stiger med 128 procent for kommunens handicappede

Arkivfoto

Madpriser stiger med 128 procent for kommunens handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en længere omvej i byrådet har Ældre- og handicapudvalget besluttet at hæve kostpriserne på kommunens bosteder.

Kerteminde: En prisstigning på cirka 1500 kroner om måneden for mad, hvis beboeren selv skal være med til madlavningen. Det må beboerne på bostedet Gyldenhuset acceptere, efter byrådet i maj besluttede at hæve kostpriserne for at bringe dem på niveau med landets øvrige bosteder. Og snart må beboerne på kommunens støttecentre også til at undvære flere penge.

Sagen, der har været et år undervejs, og på omtalte byrådsmøde blev sendt retur til udvalget til fornyet behandling, er nu på vej tilbage i byrådet:

En af dem, der ellers gik voldsomt imod de foreslåede prisstigninger på maden var socialdemokraten Jens Arne Hansen, der har et grundigt kendskab til forholdene, fordi han selv har en datter på et støttecenter.

- Jeg ved godt, at de foreslåede prisstigninger er inden for lovens rammer - men de er helt urimelige over for mennesker, der i forvejen har så lidt at gøre med. Prisstigninger på 128% - det kunne vi prøve at bruge nogle andre steder - for eksempel på bådopbevaring i marinaen. I stedet gør vi det mod mennesker, der er låst fast i en situation, hvor de ikke kan klare sig, uden at der er nogle, der hjælper dem, indvendte han på byrådsmødet i maj.

Hvor skal vi ellers spare?

Men sådan bliver det altså, fortæller hans partifælle og formand for ældre- og handicapudvalget Britt Pedersen (S):

- Vi sender taksterne til byrådet igen, og så må vi håbe, at byrådet nikker til det den her gang. Vi ved jo ikke, hvor vi ellers skal finde pengene henne, og det er en del af den handleplan, der blev besluttet sidste år. Nu kommer de op i nærheden af at betale det, de betaler på ældreområdet, fortæller hun.

Beslutningen giver kommunen en merindtægt på cirka en halv million kroner om året, og ændringerne træder i kraft i september. Hvis altså byrådet giver grønt lys den 21. august.

Madpriser stiger med 128 procent for kommunens handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce