Madduften fylder Dalsbo

I køkkenet laver og anretter Ritha Olesen (forrest) og Jette Stæhr Johansen maden. Beboerne hjælper i mindre omfang til. Til gengæld har de en del at sige til menuen.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Madduften fylder Dalsbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboerne på Plejecenter Dalsbo fik i går hjemmelavet varm frokost for første gang - bøf med kartofler, bløde løg, agurkesalat og godt med sovs

Rynkeby: Tallerkenerne var tomme, og der var anerkendende klap, ros og hurra’er til Ritha Olsen og Jette Stæhr Johanssen.

De to køkkenledere stod i går for det første varme frokostmåltid på Plejecenter Dalsbo, som helt igennem var hjemmelavet.

- Ja, agurkesalaten er også hjemmelavet. Ikke noget med bare at åbne et glas. Og når vi skal lave salatdressing, så er det også fra bunden med fløde, eddike og sukker, påpegede Ritha Olesen.

Plejecentret har fået lov til at lave sin egen mad i det næste års tid. Pengene kommer dels fra beboerne, og dels fra Kerteminde Kommunes Ældre- og Handicapudvalg, som har sat 100.000 kroner af til projektet.

- Vi har små 70 kroner per beboer pr. dag. Så må vi forvalte dem så godt som muligt, siger Dalsbos leder, Anne Schmidt-Nielsen om ordningen, der bliver evalueret til foråret.

Maden bliver lavet af de to køkkenledere i plejecentrets køkken. Nogle gange bistået af beboere, der i et andet lokale i formiddagstimerne kan skrælle kartofler og snitte grønt.

Madplanen løber en uge ad gangen, og her bliver det gode, gamle, danske køkken tygget igennem. Helt efter beboernes ønske. På den måde bliver plejecentret fyldt med en dejlig madduft, som får munden til at løbe i vand og maven til at knurre. Men duften af en steg i ovnen har også en anden sidegevinst.

- Det er ligesom musik. Når man hører et nummer, så kan man huske, hvor man var. Her kan duften af mad bringe minder frem, siger Anne Schmidt-Nielsen.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Madduften fylder Dalsbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce