MLK-uenighed om kontrol med tilskud


MLK-uenighed om kontrol med tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LINK: Munkebo og Langeskov kontrollerer paragraf 115-tilskud og kræver penge retur - Kerteminde gør ikke
NORDØSTFYN: Hvis integrationsforeningen LINK og Alzheimerforeningen havde været hjemmehørende i Munkebo eller Langeskov kommuner, skulle de tilskud, som foreningerne havde fået udbetalt, men ikke brugt, være betalt tilbage til kommunekassen.

For mens Socialudvalget i Kerteminde - som omtalt i Stiftstidende i går - hverken kræver dokumentation for udgifter til ansøgte projekter eller kræver eventuelt overskydende penge tilbagebetalt til kommunen, er der helt andre boller på suppen i de to nabokommuner.

Her kræver socialudvalgene en specificeret ansøgning med budget, og det bliver kontrolleret, om pengene er brugt til det ansøgte formål. Og skulle der være penge, der af en eller anden grund ikke er brugt, ryger de tilbage i kommunekassen, fortæller socialudvalgsformændene Jan Johansen (S), Munkebo, og Arne Krydsfeldt (S), Langeskov.

Mister styringen

- Hvis pengene bare bliver i foreningens kasse, mister vi jo fuldstændigt den politiske styring af, hvad pengene skal bruges til, siger Jan Johansen.

Langeskov fører også kontrol med både projekter og økonomi.

- Og vi kræver pengene tilbage i kommunekassen, så de kan bruges til andre sociale formål. For hvis pengene bliver brugt til andre formål, er det jo egentlig "naboen", der kommer til at betale. Og vi ser tilmed meget kritisk på ansøgningerne - vi er af og til ude for meget kreative ansøgninger, siger Arne Krydsfeldt.

Vide rammer

Socialudvalget i Kerteminde bryder ingen love og regler ved ikke at kontrollere tilskud og lade eventuelle overskydende penge blive i foreningerne, som tilfældet var med LINK og Alzheimerforeningen sidste år. Det fortæller Eva Husum Schmidt fra Socialministeriet.

- Efter Servicelovens bestemmelser er der intet forbudt i denne procedure. Kommunerne har meget vide rammer til at forvalte de paragraf 115-midler, som Socialministeriet udbetaler. Noget andet er så, at kommunerne måske kunne få mere ud af pengene, hvis man udførte en kontrol og krævede tilbagebetaling - men det er som sagt op til kommunerne, siger Eva Husum Schmidt.

Paragraf 115-midlerne bliver udbetalt over bloktilskuddet og efter en fast fordelingsnøgle, så alle kommuner får lige meget.

MLK-uenighed om kontrol med tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce