MLK kan blive dyr for Langeskovvirksomheder


MLK kan blive dyr for Langeskovvirksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFGIFT: Erhvervsforeninger forbereder sig til kamp mod upopulær afgift
NORDØSTFYN: For erhvervslivet i MLK-kommunerne er en af de mere iøjnefaldende forskelle på de tre kommuners erhvervspolitik spørgsmålet om dækningsafgift.

Dækningsafgift betales af ejere af erhvervs- og produktionsejendomme og de tre nordøstfynske kommuner har i dag vidt forskellige satser på området.

I Munkebo er dækningsafgiften på 8,3 promille, i Kerteminde er den fem promille, mens der i Langeskov ikke opkræves dækningsafgift.

Det er byrådet, der bestemmer, om og hvor meget man vil opkræve dækningsafgift, og byrådet i storkommunen kan altså vælge helt at afskaffe dækningsafgiften.

I Munkebo giver dækningsafgiften et årligt provenu på 3,2 millioner kroner, og i Kerteminde er tallet 1,8 million kroner.

Indbringer fem millioner

Samlet vil det altså betyde en mindreindtægt på fem millioner i storkommunens budget, som vel at mærke ikke må hentes ind på kommuneskatten eller grundskylden.

Oplægget fra regeringen lyder nemlig, at det samlede skattetryk ikke må stige som følge af kommunesammenlægningen.

En anden mulighed, som er bragt på bane i andre kommuner, er, at man lander på et gennemsnit af kommunernes nuværende satser.

Vælger man den løsning i MLK-kommunen, vil dækningsafgiften blive på 4,4 promille, og det vil være godt nyt for især Lindøværftet i Munkebo, men dårligt nyt for virksomhederne i Langeskov.

Lindøværftet betaler årligt omkring 2,3 millioner kroner i dækningsafgift, og står dermed til at spare næsten 1,1 million kroner årligt, mens Langeskov-virksomhederne skal vænne sig til at regne med en helt ny udgiftspost, når der skal lægges budgetter.

Fra erhvervsforeningen i Langeskov advarer man da også imod den løsning.

- Uacceptabelt

- Det er selvfølgelig en politisk beslutning, men vi vil kæmpe for, at der ikke indføres dækningsafgift i MLK-kommunen. Det vil være helt uacceptabelt for os i Langeskov, som rent erhvervsmæssigt vil komme til at trække læsset i MLK-kommunen, siger Langeskov Erhvervsforenings formand Poul Erik Grønfeldt, der sammen med sin kollega i Kerteminde Erhvervsforening, Jess Aagaard, er i gang med at forberede et fælles udspil til politikerne med erhvervslivets anbefalinger.

- Dækningsafgiften er en af de ting, vi skal kikke på. Det er ingen hemmelighed, at vi helst ser den afskaffet, og det er i øvrigt min opfattelse, at de lokale politikere har samme holdning, siger Poul Erik Grønfeldt.

Erhvervslivet må dog væbne sig med tålmodighed, da det bliver de nye byråds opgave at finde fælles satser på skatteområdet for MLK-kommunen, og de træder først sammen i 2006.

MLK kan blive dyr for Langeskovvirksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce