Lys forude for seminariet


Lys forude for seminariet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GLÆDE: Grønt lys for etablering af fri læreruddannelse på seminariet i Kerteminde

KERTEMINDE: Meget tyder på, at Seminariet for Kunst og Håndværk i Kerteminde alligevel ikke lukker om tre år, sådan som det ellers blev bebudet tidligere på året.

Tværtimod arbejdes der for tiden på højtryk for at skabe en ny fremtid for seminariet.

Formanden for seminariets bestyrelse, Tage Nielsen, bekræfter, at Undervisningsministeriet netop har givet grønt lys for, at bestyrelsen arbejder videre med planer om at etablere et frit lærerseminarium i Kerteminde, som kan tilbyde en læreruddannelse rettet mod undervisning i friskoler, efterskoler, højskoler og aftenskoler.

Hidtil har seminariet uddannet håndarbejdslærere, men uddannelsen er blevet nedlagt, og derfor skulle seminariet lukke om tre år, når den sidste af de nuværende studerende forlader institutionen.

- Vi har i bestyrelsen valgt at arbejde aktivt for at redde seminariet i stedet for blot at vente på lukningen. Personligt tror jeg på, at det vil lykkes, siger Tage Nielsen.

Ministeriet betinger sig i sin tilladelse, at seminariet indgår i et organisatorisk samarbejde med Den Frie Lærerskole i Ollerup, der i mange år har uddannet lærere ligeledes til den frie skoleverden.

Hvad dette samarbejde nærmere skal indeholde, skal de to seminarier forhandle sig frem til i løbet af de kommende fire måneder.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at der bliver tale om to selvstændige læreruddannelser. Ollerup fortsætter sit arbejde som hidtil, og vi opretter et nyt og spændende uddannelsestilbud. Men jeg forestiller mig, at samarbejdet for eksempel kan gælde efteruddannelse af lærere, forskning og den slags, siger Tage Nielsen.

Han forudser, at det rent praktisk først vil blive muligt at etablere uddannelse, så de første studerende begynder i sommeren 2004.

Glædelig nyhed

Tage Nielsen forudser ligeledes, at lærerseminariet vil kunne rumme 200 til 250 studerende, og uddannelsen vil formentlig blive lagt til rette som en fire- eller fem-årig uddannelse.

Tage Nielsen tør ikke sige, hvor mange medarbejdere, seminariet vil få brug for, når det kommer til at køre med fuld kapacitet.

Borgmester Else Møller (K) har kun hørt om det ministerielle tilsagn ad omveje - men hun glæder sig over udviklingen.

- Det er en utrolig glædelig nyhed. Det betyder meget for Kerteminde, at byen bevarer sin status som uddannelsesby. Det fører også mange arbejdspladser og handel med sig, og så skaber det et dejligt liv i byen med så mange unge studerende.

- Jeg kan i hvert fald love at yde seminariets bestyrelse al den opbakning og støtte, den måtte få brug for i sit videre arbejde, siger Else Møller.

Lys forude for seminariet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce