Lokalpolitiet i Langeskov lukker

I 23 år har landbetjent Vagn Thomsen taget sig af store og små politiopgaver i Langeskov - som hér på jagt efter stenkastere på jernbanebroen ved Nonnebo for fire år siden. Nu går landbetjenten på pension, og hans stilling vil ikke blive opslået igen.
Foto: Jørgen Hansen

Lokalpolitiet i Langeskov lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbetjent Vagn Thomsen går på pension, og hans stilling bliver ikke genopslået

LANGESKOV: Landbetjenten og det lokale politikontor i Langeskov er en saga blot.

Landbetjent Vagn Thomsen har sagt sin stilling op og går på pension den 1. oktober.

Da Vagn Thomsen har ferie og afspadsering til gode, lukkede han allerede i går politikontoret i privatboligen på Drosselvej, og det bliver ikke åbnet igen, fortæller lederen af lokalpolitiet under Fyns Politi, Ebbe Krogaard.

- Jeg har modtaget Vagn Thomsens opsigelse, og udfra den nye situation har vi besluttet, at landbetjentstillingen ikke bliver opslået igen. Og der vil heller ikke blive oprettet et lokalt politikontor i Langeskov, fortæller Ebbe Krogaard.

Han tilføjer, at den endelige bemandingssituation for Kerteminde Kommune bliver afgjort om en måneds tid.

- Jeg holder et møde sammen med de to betjente i Kerteminde og landbetjenten i Munkebo sidst på måneden, og så vil der blive truffet en beslutning om, hvorvidt der skal oprettes en fjerde stilling i kommunen, eller de tre resterende kan klare de lokale politiopgaver, siger Ebbe Krogaard.

Det ligger i følge Krogaard ligeledes fast, at landbetjent John Yde og lokalkontoret i Munkebo fortsætter som hidtil.

Afløste borgmesteren

Vagn Thomsen har været landbetjent i Langeskov i knap 23 år. Og det var slet ikke meningen, da han tiltrådte i Langeskov i 1985.

For Vagn Thomsen blev udstationeret for at afløse den tidligere landbetjent, Ejvind Høyer Nielsen, der var blevet borgmester i den daværende Langeskov Kommune.

- Det borgerlige flertal var så spinkelt, at ingen regnede med, at borgmesteren ville holde mere end én periode. Men han blev siddende i borgmesterstolen, og derfor blev jeg også som landbetjent, mindes Vagn Thomsen.

Han trådte sine uniformssko skæve på den københavnske asfalt i Københavns Politi, hvor han indledte karrieren - blandt andet som medlem af Uropatruljen.

I sommeren 1977 kom Vagn Thomsen til Odense Politi, hvor han blandt andet var ansat i kriminalpolitiet.

Vagn Thomsen slipper dog ikke helt arbejdsmarkedet ved sin pensionering - han har allerede fået en nebengeschäft som stævningsmand for retten i Odense.

Lokalpolitiet i Langeskov lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce