Lokalbefolkningen i Marslev bakker produktionsskolen op: - Vi vil gerne handle lokalt

Nu skal der søges penge fra fonde, så en detailhandel på Østfyns Produktionsskole kan blive en realitet. Illustration: Johannesen Architects

Lokalbefolkningen i Marslev bakker produktionsskolen op: - Vi vil gerne handle lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammen med Bilka i Odense vil Østfyns Produktionsskole gerne etablere detailhandel på skolen, så eleverne får rigtige kunder i en rigtig butik. På et beboermøde har lokalbefolkningen sagt: Vi vil gerne handle hos jer. Så nu skal der søges penge, så visionerne kan realiseres.

Marslev: - Vi fik den opbakning, som vi synes, at der var brug for, så vi med troværdighed kan gå videre med vores ideer og visioner, forklarer Karsten Holm Jensen, der er forstander for Østfyns Produktionsskole i Marslev.

Onsdag eftermiddag holdt produktionsskolen beboermøde på skolen, hvor lokalbefolkningen skulle give udtryk for, om den vil benytte en butik, hvis Østfyns Produktionsskole og Bilka i Odense oprettede sådan en på skolen.

Rigtige kunder i en rigtig butik motiverer de unge på skolen mere, end når de skal lade som om, at de driver en butik, og derfor har produktionsskolen sammen med Bilka visioner om at oprette en detailhandel på skolen.

Der skal blot være et kundegrundlag for det. Og det er der helt sikkert.

Produktionsskolens forstander fortæller, at der mødte over 150 mennesker op til beboermødet. Alle de fremmødte håber, at en detailhandel kan blive en realitet, fordi muligheden for at handle nogle varer lokalt også kan være med til at gøre Marslev til et mere attraktivt bosætnings-område.

- På linje med, at det er vigtigt at have en daginstitution og en skole, er det også vigtigt at have et sted, hvor man kan handle lidt varer, forklarer Karsten Holm Jensen og fortæller, at der fra Marslev er syv kilometer til nærmeste købmand og benzintank.

Nu skal der søges penge

Næste skridt er, at der nu skal søges penge hos nogle fonde, så det bliver muligt at realisere planerne.

- Vi skal finde en fond, som vil samarbejde med os omkring det her projekt, og som siger, at det her med unge, uddannelse, handel og kundeservice, er noget, som den gerne vil være med til at støtte, så det kan blive til virkelighed, siger forstanderen.

Hvornår en detailhandel kan stå klar, vil Karsten Holm Jensen helst ikke gisne om.

- Lige nu er det et spørgsmål om at få skaffet noget finansiering og komme i gang, siger han og tilføjer, at han nok må erkende, at det ikke er helt realistisk, at projektet vil kunne være klar til 1. august, hvor Østfyns Produktionsskole omdannes til en skole for Forberedende Grunduddannelse (FGU).

- Vi kan da håbe på, at det er tæt på. Det er i hvert fald det, vi smøger ærmerne op efter nu, siger han.

Lokalbefolkningen i Marslev bakker produktionsskolen op: - Vi vil gerne handle lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce