Livet skal hyldes til det sidste

Bedemand Nils-Peter Holm lægger stor vægt på, at afskeden med livet bliver værdig og livsbekræftende. Derfor var det naturligt for ham at medvirke til, at en afdød bådebygger fik et kors på graven, som knyttede det sidste hvilested til livet ved havnen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Livet skal hyldes til det sidste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nils-Peter Holm er som bedemand tæt på døden. Det har givet ham troen tilbage og idéen til en bredt favnende bog om livets afslutning

Kerteminde: "Én gang blev jeg hentet hjem fra skole af min far. Det var dén dag, min farmor døde. Mit første møde med døden."

Siden blev døden en daglig følgesvend for bedemand Nils-Peter Holm med forretning i Kerteminde, men for ham har denne dagligdag været ganske livsbekræftende.

Denne livsbekræftelse omsætter han nu i ord i et større bogværk om livets afslutning.

Forstået på den måde, at han vil hylde livet til det sidste. Det sker med egne ord, stærke bidrag fra kulturpersonligheder, som han sætter pris på, og ikke mindst med smukke billeder taget af den odenseanske fotograf Evan Frederiksen - alt samlet i et smukt og let layout af Lotte Hammeken.

Den store, vægtige - men altså også lette bog - om det tunge emne udkommer midt i maj efter et halvt års koncentreret indsats, når der var ledige stunder.

- Jeg havde egentlig forestillet mig at holde fri fra forretningen for at arbejde på bogen, men jeg kunne ikke bare sætte mig foran skærmen og skrive løs. Jeg har skrevet, når inspirationen var der, fortæller Nils-Peter Holm.
Foto: Peter Leth-Larsen

Sit eget liv som ledetråd

Bedemandens egen livsfortælling er ledetråden i bogen - fra dengang, han blev hentet i skolen, over ungdomslivet og til den nu voksne og modne. Og troende - igen:

- Jeg har et levende håb og tror på et liv efter døden. Som yngre var jeg noget overvældet af den fædrene tro og dens tungsindighed i et stærkt indremissionsk miljø. Jeg har aldrig kunnet med al denne synd og skyld, men nu føler jeg, at jeg har fået noget oplysende og livgivende ind i min tro, siger Nils-Peter Holm.

Bogens livsfortælling garneres af digte, kendte salmer og bidrag fra bl.a. sognepræst Kirsten Jørgensen, Kerteminde, af sygehuspræsten Preben Kok, Vejle, filosoffen John Engelbrecht og rammende citater fra både kendte og ukendte som her:

"Se mod solen, så falder skyggerne bag dig."

Nils-Peter Holm håber med sin nye bog at kunne tage tråden op efter Birgit Meisters kendte værk "Til mine kære". Det skal naturligvis ske på en værdig måde, så Nils-Peter Holms kendte balancegang mellem humor og alvor - han underholder jo med stor succes - er slet ikke i luften i denne sammenhæng. Og dog. Hans missionske forældre feriefløj med pastor Krogager: "Sikrere end med Spies," lød deres ræsonnement.
Fakta
- Jeg har et levende håb og tror på et liv efter døden.
Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen

Livet skal hyldes til det sidste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce