Lindølejere er nu andelsejere


Lindølejere er nu andelsejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev lavet 260 andelsbeviser til den stiftende generalforsamling i Andelboligforeningen Lindøhusene.

MUNKEBO: Det er tre uger siden, at lejerne i Ejendomsselskabet Lindøs boliger i Munkebo blev tilbudt at købe deres egne hjem.

Mandag aften tog 260 lejere mod tilbuddet ved den stiftende generalforsamling, og dermed har Andelsboligforeningen Lindøhusene fået en pæn start.

- Jeg er godt tilfreds med fremmødet. Nu går vi i gang med de sidste formalia med blandt andet finansiering og Kulturarvsstyrelsens §14-arbejde, og så regner jeg med, at alt er på plads omkring den 1. oktober, siger initiativtager til andelsboligforeningen, Lars Neumann, der på den stiftende generalforsamling blev valgt som formand i en syv mand stor bestyrelse.

Huse til halv pris

Det var et tilbud af de mere specielle, som kom fra Ejendomsselskabet Lindøs side. Selskabet kunne ikke finde købere til de 500 huse i Munkebo, og derfor blev lejerne tilbudt at købe husene til en samlet sum af 267 mio. kroner. Det var godt det halve af, hvad 500 individuelle salgsaftaler ville indbringe.

Til gengæld vurderede ejendomsselskabet, at det ville tage mell em 30 og 50 år at få solgt husene på anden vis.

- Der var mange, som ikke kunne forstå, at vi ville få noget næsten foræret af Mærsk. Der måtte være en skjult dagsorden. Og jeg troede da heller ikke på det i første omgang. Men jeg kan nu kun se fordele ved tilbuddet. Vi har hele vejen igennem haft advokater til at kigge på papirerne, og der er ikke noget at komme efter, fortæller Lars Neumann, der for to uger siden i Munkebo Idrætscenter stod foran 600 boliglejere ved et orienteringsmøde.

Mandag var forsamlingen skrumpet ind til lidt under det halve, og der var stadigvæk nogle spørgsmål, som de nye andelsejere gerne ville have svar på.

- Spørgsmålene gik denne gang på skimmelsvamp, mulig fugt i husene, vedligeholdelse og husforsikring. Der har været meget at forholde sig til på kort tid. Der er jo kun gået tre uger, siger Lars Neumann.

I det tidsrum har en initiativgruppe på fire personer sammen med deres familier brugt mange timer på at svare på spørgsmål og talt for et køb af et andelboligbevis.

Indtil videre er der altså udstedt 260 andelsbeviser til husene, der varierer i størrelse fra 100 til 123 kvadratmeter, men indtil mandag den 23. juni er det stadig muligt at blive skrevet - bindende - op til et bevis.

De lejere, der har valgt ikke at købe deres bolig vil fremover skulle betale husleje til Andelsboligforeningen Lindøhusene. Huslejen forbliver den samme.
Lindøhusene
Den nye andelsboligforening blev stiftet mandag den 16. juni. Her blev der lavet 260 andelsbeviser, og en bestyrelse på syv personer blev valgt. Lars Neumann blev formand.

Andelsboligforeningen kommer til at eje de 500 en-familiehuse i Munkebo, som Ejendomsselskabet Lindø tidligere ejede. Prisen bliver 267 mio. kr.

Der kan købes andelsbeviser indtil den 23. juni.

Alt skulle være på plads omkring den 1. oktober.

Lindølejere er nu andelsejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce