Lindø-lejere vil have foden under eget bord


Lindø-lejere vil have foden under eget bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

600 deltog i orienteringsmøde om overtagelse af Lindøhusene på andelsbasis - stiftende generalforsamling holdes den 16. juni

MUNKEBO: Lejerne af Ejendomsselskabet Lindøs 500 enfamilieshuse i Munkebo vil efter alt at dømme snart få foden under eget bord.

Det fremgik af mødet mandag aften i Munkebo Idrætscenter, hvor 600 lejere blev orienteret om muligheden for at danne en andelsboligforening, der kan købe samtlige huse af ejendomsselskabet.

Som tidligere omtalt i Stiftstidende har ejendomsselskabet opgivet at sælge de 500 huse i takt med, at de bliver ledige. Ifølge selskabets direktør, Hans Jørgen Ellekilde, vil det nemlig tage et sted mellem 30 og 50 år, og det er for lang en tidshorisont for selskabet.

I stedet har selskabet tilbudt en andelsforening at købe hele boligmassen for 267 millioner, hvilket rundt regnet er den halve pris af, hvad 500 individuelle salg ville indbringe.

Efter en grundig orientering blev der stillet en række gode spørgsmål fra deltagerne, fortæller Lars Neumann Larsen, der er formand for den initiativgruppe, der arbejder for oprettelsen af en andelsboligforening.

- Flere ville gerne vide, hvorfor Lindø vil sælge boligerne til favørpris til os. Og af svarene fremgik det, at der dels er tale om en kvantumsrabat, da selskabet kan se sin fordel i et hurtigt salg, dels en form for goodwill, fordi de fleste lejere har været trofaste medarbejdere på værftet, siger Lars Neumann Larsen.

Han ser kun fordele ved en overtagelse af boligerne.

- Huslejen forbliver den samme som i dag - også for de lejere, der ikke ønsker en andel, men som vil leje deres bolig af andelsboligforeningen. Hver andelshaver får en andelsbolig, der kan sælges for mellem 250.000 kroner og en halv million, uden at de har betalt et indskud. Og så kan vi selv bestemme, hvordan vedligeholdelse og så videre skal ske - så jeg ser kun fordele, siger Lars Neumann Larsen.

Og at dømme efter den vejledende afstemning blandt deltager tyder alt på, at flertallet af lejere går ind for projektet.

- Vi holdt en afstemning med håndsoprækning sidst på aftenen, og selv om jeg ikke talte hænderne, var der et helt tydeligt flertal for, at vi skal gå videre med sagen, fortæller Lars Neumann Larsen.

Der bliver derfor indkaldt til en stiftende generalforsamling i Andelsboligforeningen Lindøhusene den 16. juni. Forinden vil de lejere, der er folkepensionister, og for hvem der gælder særlige regler med hensyn til boligstøtte, blive indkaldt til en særskilt orienteringsmøde.

Lindø-lejere vil have foden under eget bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce