Lille speedwayklub i klemme


Lille speedwayklub i klemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FREMTID: Speedwayklub kæmper for overlevelse, indtil børnekørere bliver voksne
MUNKEBO: Speedway-sporten vender den tunge ende nedad. For mens sponsorer og sportspressen sværmer om de store speedway-stjerner som fluer om et stykke sukker, så kniber det noget mere med opmærksomheden overfor landets små speedway-klubber - stjernernes kravlegårde, om man vil.

Som for eksempel Munkebo Speedway Club, som fylder 30 år næste år. Her kæmper de 50 medlemmer for klubbens overlevelse, og der går lysår imellem, at sponsorerne melder sig for at støtte klubben.

Nuvel, Lindøværftet har hjulpet med materialer til den nye ryttergård. Og Munkebo Kommune giver hvert år et tilskud på 70.000 kroner til at vedligeholde de to baner: Den lille bane for børn og unge på maskiner op til 80 kubik, og den store bane til 500 kubik, som er godkendt til at være vært for danske og nordiske mesterskaber.

- De 70.000 kroner kan lige akkurat dække materialeudgifterne til belægning, sikkerhedsbander og lignende. Det praktiske arbejde skal klubbens medlemmer selv udføre - ellers kan det slet ikke hænge sammen. Og så har vi derudover udgifter til vores maskinpark, der bruges til at holde banen vedlige med. Og eftersom det er Tordenskjolds soldater, der skal udføre arbejdet, kræver det en stor indsats af medlemmerne, fortæller klubbens formand, Frank Eriksen.

Klubben havde tidligere 100 medlemmer - de fleste aktive. Sådan er det ikke længere. Og årsagen er først og fremmest økonomiske trængsler.

- De store klubber og stjerner trækker alle sponsorpengene, og det forplanter sig nedad i systemet. De unge talenter har et driftbudget på omkring 100.000 kroner, og de kunne tidligere få sponsorhjælp. Det kan de ikke mere, og så falder mange fra, fortæller klubbens næstformand, Allan Christiansen.

Speedwayklubben i Munkebo har i dag slet ingen kørere, der kan boltre sig på den store bane. Den bruges kun til træning og stævner, som for eksempel i går, hvor de danske ungdomsmesterskaber blev afviklet på anlægget.

Men klubbens egen avl er på vej. På den lille bane træner en snes børn og unge hver tirsdag og torsdag - og om fire år er de første kørere klar til at indtage banen - hvis den ellers eksisterer til den tid.

- Vi kæmper jo for at holde sammen på klubben, indtil vores kørere bliver gamle nok til den store bane. Og det kræver altså, at vi holder banen i en stand, så den kan godkendes ved det årlige syn - og det er dyrt. Vi kan ikke bare lade banen ligge til om fire år.Den skal være opdateret og i brug i mellemtiden - ellers får vi den aldrig godkendt igen, fortæller Frank Eriksen.

Men hvis det lykkes at holde sammen på klubben til den tid, så tegner fremtiden sig til gengæld lys. For mens andre baner døje rmed miljøgodkendelser på grund af støjen fra maskinerne, så har anlægget i Munkebo en permanent tilladelse og ingen problemer med naboerne.

- Så vi kæmper videre - og glæder os i øvrigt til en kommunesammenlægning, for det vil alt andet lige giver en større befolkning at rekruttere kørere fra. Og dermed en bedre økonomi for klubben, forudser Allan Christiansen og Frank Eriksen.

Lille speedwayklub i klemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce