Ligbærere kan også holde fest


Ligbærere kan også holde fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KERTEMINDE: Med sorte, høje hatte vil et optog af ligbærere bevæge sig gennem Kerteminde by ved tre-tiden lørdag eftermiddag. Da forlader selskabet oldermand Ole Maimanns bolig på Mølleløkken 75 for at gå til Tornøes Hotel. Og denne dag bærer Kjerteminde Skipper- og Ligbærerlaug ikke på et medlem, som de godt hundrede medlemmer tager afsked med. I stedet er et af indslagene i løbet af en lang dag lavets generalforsamling sidst på eftermiddagen.

- Men vi begynder kl. ni, når vi hejser flaget ved ankeret nær Tornøes Hotel. Fire mand fra Lindø-orkestret vil spille, og direktør John Skov Hansen fra værftet er også til stede, for værftet har sponseret istandsættelsen af vores anker, fortæller Ole Maimann.

Efter en tår kaffe på hotellet går medlemmerne hver til sit, men over middag mødes de altså igen for at spise æbleskiver og drikke lidt skarpt og en øl hos oldermanden.

- Sidst kom vi for sent i gang med optoget, så i år sætter vi os i bevægelse lidt tidligere. Jeg vil tro, at vi går fra Mølleløkken til Tornøes kl. 14.50, forudser Ole Maimann. Kl. 15.30 betaler medlemmerne kontingent, og nye mænd kan melde sig ind.

- Men vi har damerne med til at styre os til aftenfesten på hotellet, siger Ole Maimann.

For at blive medlem skal man have eller have haft en eller anden tilknytning til havet: Være fisker, have sejlet og lignende. Det er også en betingelse, at man bor i Kerteminde Kommune ved indmeldelsen.

- Og man bevarer sit medlemskab, selv om man flytter fra kommunen. Dog er vi ikke et rejsende selskab, som deltager i begravelser fra andre kirker end Kerteminde Sognekirke, fortæller oldermand Ole Maimann.

Ligbærere kan også holde fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce