Leverer stumper til Odenses robotter: Nu flytter Kim og Bjarne firma og familie til Kerteminde

BK Tool flytter til Kerteminde efter nytår. Virksomheden leverer dele til den odenseanske robot-industri. Til højre direktør Kim Christensen.Foto: Helle Kryger.

Leverer stumper til Odenses robotter: Nu flytter Kim og Bjarne firma og familie til Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BK Tool leverer dele til Odenses boomende robotindustri. Nu bygger firmaet domicil i Kerteminde og flytter familien med.

Kerteminde: Alle taler om dem i øjeblikket. Robotterne og robot-industrien, som boomer derudad i Odense.

Og snart får Kerteminde et helt konkret bevis på, hvordan succesen smitter af på omgivelserne. På Strandvangen i Kerteminde er der nemlig ved at blive opført en produktionshal på 870 kvadratmeter.

Efter nytår flytter virksomheden BK Tool fra Tarup i Odense til industrikvarteret i Kerteminde. Virksomheden lever godt af den tilsyneladende umættelige appetit på specialfremstillede dimser og dingenoter i aluminium til robotindustrien, og der er ved at være trangt i den lille maskinhal i Odense.

- Vi leverer eksempelvis til Universal Robots og OnRobots. Det eksploderer fuldstændig lige nu, fortæller Bjarne Mogensen, der er den ene af to direktører i firmaet.

- Det var egentlig et tilfælde, at vi opdagede, at der var privatgrunde til salg i Kerteminde. Jeg kunne ikke finde noget om det nogen steder, men så hørte jeg om det til en julefrokost, og det viste sig, at der også var erhversbyggegrunde til salg lige i nærheden. Så nu har vi begge bygget hus i Tårup Strandpark. Et vænge fra hinanden.
Bjarne Mogensen, direktør i BK Tool ApS
Universal Robot og OnRobot er blandt kunderne hos BK Tool, som i øjeblikket bygger nyt domicil på Strandvangen i Kerteminde.Foto: Helle Kryger
Universal Robot og OnRobot er blandt kunderne hos BK Tool, som i øjeblikket bygger nyt domicil på Strandvangen i Kerteminde.Foto: Helle Kryger

Maskiner kører i døgndrift

De er en del af 130 mindre danske virksomheder, som leverer til robotbranchen i Danmark. Som en tømrer, der guider en arkitekt fra idé til virkelighed, har BK Tools specialiseret sig i at forvandle robot-ingeniørernes 3d-tegninger til driftssikre aluminiums-stumper.

De har netop installeret to nye cnc-fræsere for at følge med efterspørgslen, og maskinerne kører i døgndrift. Betjent af en nattevagt i hverdagene og en mand, der arbejder i tre 12-timers vagter fra fredag aften til mandag morgen.

Bjarne Mogensen og Kim Christensen etablerede virksomheden for seks år siden. De kommer begge fra at være ansatte i den nu lukkede virksomhed, Kaerby Maskinfabrik, hvor de igennem en længere årrække har arbejdet sammen. I dag omsætter firmaet for cirka seks millioner kroner om året, og der er i alt fem ansatte.

- Omsætningen ser også ud til at vokse i år, fortæller Bjarne Mogensen.

De glæder sig over, at robot-industrien producerer lokalt i stedet for at bestille fra fabrikker på den anden side af jorden.

- Efter mange år, hvor meget produktionen flyttede til Østen, ser vi, at mange er begyndt at trække den hjem igen. Måske fordi det er nemmere at kommunikere om opgaven, arbejdsstyrken er mere stabil og leverer en højere kvalitet til konkurrencedygtige priser, fortæller Bjarne Mogensen.

Bygger også i Tårup Strandpark

Snart bliver de to direktører også naboer. De flytter nemlig familien med til Kerteminde.

- Det var egentlig et tilfælde, at vi opdagede, at der var privatgrunde til salg i Kerteminde. Jeg kunne ikke finde noget om det nogen steder, men så hørte jeg om det til en julefrokost, og det viste sig, at der også var erhversbyggegrunde til salg lige i nærheden. Så nu har vi begge bygget hus i Tårup Strandpark. Et vænge fra hinanden, fortæller Kim Christensen.

Havet lokkede dem til byen:

- Vi kunne begge to godt tænke os at bo tættere på havet. Jeg er fra Munkebo, og Kerteminde er et dejligt sted. Vi har altid kørt herud og badet om sommeren, og bymidten er så hyggelig, fortæller Bjarne Mogensen.

Han er allerede flyttet med sin kone i det nye hus - tæt på Nordstranden. Snart bliver det Kim Christensens tur, og så snart kalenderen skriver 2019, forventer de at flytte virksomheden til den nye adresse på Strandvangen.

Leverer stumper til Odenses robotter: Nu flytter Kim og Bjarne firma og familie til Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce