Lastbil påkørte gangbro: To betonfundamenter er skadet

Fodgængere og cyklister opfordres til i stedet at passere under broen på Kølstrupvej. Foto: Helle Kryger

Lastbil påkørte gangbro: To betonfundamenter er skadet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ingen fare for, at gangbroen ved Munkebo styrter ned, men den forbliver lukket for cyklister og fodgængere, indtil den er repareret.

Munkebo: Det bliver ikke på den her side af jul, at cyklister og gående i Munkebo igen kan passere gangbroen over Munkebovej.

En undersøgelse af broen viser nemlig, at to af betonfundamenterne er beskadiget.

- Broen hviler på fire fundamenter, og det er to af dem, der er beskadiget, og på en af dem mangler der to bolte, som er klippet over, fortæller vejingeniør Mladen Grgic fra Trafik og Anlæg.

Gangbroen blev beskadiget, da en lastbil 26. november kørte ind i den. Lastbilen fik store skader, da den ramte undersiden af broen. Heldigvis slap chaufføren uden at komme til skade.

Mladen Grgic understreger, at selvom broen er lukket for trafik, er der ingen fare for, at den styrter ned.

- Det er en stor konstruktion, så den styrter ikke lige. Men der er risiko for, at hvis tre-fire forgængere går over broen på samme tid, så kan den sætte sig i bevægelse. Derfor vil vi ikke risikere noget.

Specialister kigger på broen

Kerteminde Kommune forventer, at omkostningerne til reparation af broen bliver dækket af chaufførens forsikringsselskab.

- Vi kender de synlige skader, og nu er vi i gang med at undersøge, om der er yderligere skader. Vi har nogle brospecialister, der lige skal finde ud af, hvad der skal til for at reparere broen, og så snart vi ved det, udarbejder vi et projekt for broen, siger Mladen Grgic.

Hvornår cyklisterne og fodgængerne igen kan komme over gangbroen, og hvad en reparation kommer til at koste, tør ingeniøren ikke komme med et bud på.

- Det bliver ikke billigt, men jeg har ikke noget beløb. Først når vi får rapporten fra vores specialister, kan vi sige, hvor omfattende reparationen bliver.

Lastbil påkørte gangbro: To betonfundamenter er skadet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce