06:00 Langeskovhal lukket med dags varsel: Loftet er ved at falde ned


06:00 Langeskovhal lukket med dags varsel: Loftet er ved at falde ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kommer til at gå et par uger, inden kommunen har det fulde overblik over skaderne på Den grønne hal.

Langeskov: Den grønne hal i Langeskov blev tirsdag spærret af med øjeblikkelig varsel, efter et notat fra konsulentfirmaet Rambøll afslørede, at bygningen var i fare for at styre sammen.

- Det er min helt klare overbevisning, at konstruktionerne på et eller andet tidspunkt vil svigte med sammenstyrtning som følge, skriver konstruktionsingeniør Ole Rasmussen i notatet til Kerteminde Kommune.

Det var Kerteminde Kommune selv, der havde bedt konsulentfirmaet undersøge bygningen, efter personalet i hallen i gennem et par måneder havde lagt mærke til, at et par revner i den ene mur var blevet større.

- Der har været revner i muren i flere år, men lige pludselig kunne vi se, at de begyndte at vokse, og at væggen begyndte at gå ud af i en bue, fortæller ledende halinspektør Allan Sjørslev.

Ved siden af Den grønne hal er entreprenør firmaet Mogens Knudsen i i gang med at bygge Langeskov Park, og dem fik Rambøll til at "prikke hul" i væggen.

Inde bag væggen - i et lukket hulrum - står de limtræsspær, der bærer hallens tag. Og Ole Rasmussen kunne konstatere, at limtræsspærrene er kraftigt angrebet af råd og bogstaveligt talt ved at falde fra hinanden.

- Jeg målte fugt i træværket/råddet - de lå flere steder over 20 procent, hvilket er kriminelt, skriver Ole Rasmussen.

Spærrene er derfor ikke længere fast forankret, men er lige så langsomt begyndt at skubbe på muren.

- Jeg vil gå så vidt, til at sige at der ikke er nogen bæreevne tilbage (i spærene, red) overhovedet, skriver Ole Rasmussen.

Han vurderer, at skaderne skyldes en konstruktionsfejl af hallen, fordi spærrene er forankrede bag muren, hvor der kan blive varmt og fugtigt.

- En uheldig konstruktion, konkluderer Ole Rasmussen.

I går fik Rambøll kigget til spærene i den anden side af hallen og også her, viste det sig at spærren var kraftigt angrebet af råd.

Murene bærer taget

Allan Sjørslev tøver ikke med at kalde hallens tilstand for: "rigtig, rigtig skidt."

- Den er meget kritisk, hallen kunne lige så godt falde sammen i nat som i morgen, siger Allan Sjørslev.

Den eneste grund til, at hallen ikke allerede er styrtet sammen, er murene og betonkonstruktionen omkring spærrene, der bærer trykket fra taget, selvom bunden af spærene er rådnet væk.

Allan Sjørslev tør ikke spå om, hvornår de lokale idrætsforeninger igen får lov til at træne i hallen. I første omgang skal loftet i hallen understøttes, så det ikke falder ned. Og derefter skal Rambøll foretage yderlige undersøgelser af hallen.

- Jeg tør ikke engang gætte på, hvad det kommer til at koste. Det må politikerne tage stilling til, når Rambøll har et løsningsforslag, siger Allan Sjørslev.

Lige nu og her vil halinspektøren forsøge at finde andre træningsmuligheder, for de foreninger, der ikke længere kan bruge Den grønne hal.

- Vi indkalder foreningerne til et møde i næste uge, hvor vi vil se, hvilke løsninger vi kan finde, siger Allan Sjørslev.

06:00 Langeskovhal lukket med dags varsel: Loftet er ved at falde ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce