Langeskov har fået sin egen golfbane


Langeskov har fået sin egen golfbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAIRWAY TO HEAVEN: Fire ferieramte knægte anlægger bane på Markedspladsen
LANGESKOV: I Kerteminde måtte golfklubben med 270 medlemmer opgive at få skrabet tilstrækkeligt med penge sammen til et træningsanlæg, hvilket som bekendt førte til, at golfklubben blev nedlagt for en lille måneds tid siden.

I nabokommunen Langeskov er der ingen golfklub, men til gengæld har man her en golfbane.

Godt nok er der kun fire huller og en puttinggreen, men banen bruges flittigt af både børn og voksne - og så har den ikke krævet hverken kommunegaranti eller indskud fra private investorer.

Banen, der er anlagt på Markedspladsen midt i Langeskov, er nemlig lavet af fire sommerferieramte drenge bevæbnet med en lille skovl og et par græsslåmaskiner, som savnede et sted at spille golf i lokalområdet.

- Vi var ude at spille golf for første gang for tre måneder siden og blev ret vilde med det. Så snakkede vi om, at det kunne være godt, hvis der var en bane her i Langeskov, man kunne øve sig på og så kom vi i tanker om pladsen her, fortæller de fire drenge, Kim Rasmussen, Nikolaj Nørgaard, Alexander Stenner og Kenneth Pedersen, som alle er i alderen 13 til 14 år.

Fairway to Heaven

Da først ideen var født og banen tegnet op på et stykke papir, lånte drengene en plæneklipper og gik i gang med at anlægge banen, der har fået navnet Langeskov Golfbane - Fairway to Heaven.

- Vi startede med en håndskubber, men nu har vi lånt en plæneklipper med benzinmotor, som vi bruger, når græsset skal slås. Det tager cirka en time pr hul og vi slår græsset en gang hver fjortende dag, fortæller de fire knægte, som tilføjer, at banen bruges dagligt af 30-40 lokale golfspillere i alle aldre.

Den eneste hage ved historien er, at banen sandsynligvis ikke eksisterer mere efter den 16. september, hvor Langeskov Kræmmermarked rykker ind på pladsen.

- Det er lidt ærgerligt, men vi har kig på en mark ved boldklubben, som ikke bliver brugt til noget. Vi har tænkt os at invitere borgmesteren til at gå et par huller med os her på banen og så spørge ham, om vi ikke kan få marken til at lave en golfbane. På marken vil vi også kunne lave bunkers og lignende, som vi ikke kan lave her, fortæller de fire drenge.

- Det var pokkers

- Det var pokkers. Jeg var ikke klar over, at vi havde fået en golfbane, men hvis jeg får en invitation vil jeg da tage venligt imod den, siger borgmester Ejvind Høyer Nielsen (K), da avisen fortæller ham om drengenes initiativ.

Selv er han dog ikke den store golfspiller.

- Det er faktisk kun en måned siden, jeg prøvede at spille golf for første gang, og jeg kan godt forstå, at nogle bliver bidt af det, lyder det fra Langeskovs borgmester, som dog ikke vil love de fire unge banekonstruktører, at marken ved boldklubben vil blive udlagt til golfbane.

- Kommunen fik marken i et mageskifte til, hvis boldklubben skulle have en ekstra bane. Generelt mener jeg, at kommunens arealer skal bruges og ikke bare ligge hen, men der er også ønsker om at bruge marken til kolonihaver, så jeg kan ikke umiddelbart love den væk til en golfbane, siger Ejvind Høyer Nielsen.

Langeskov har fået sin egen golfbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce