Langeskov: Rema 1000-bygning i spil igen

Den gamle Rema 1000-bygning - med stationen i baggrunden - skal enten river ned og v give plads til p-pladser, eller renoveres og blive til bibliotek/kulturhus/stationsfaciliteter. Dte kan ende med at blive op til det nye byråd. Foto: Helle Nordström

Langeskov: Rema 1000-bygning i spil igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom bygningen er dømt til nedrivning, så fastholder flere partier, at det er et godt bud på et bibliotek. Et nyt byråd kan - måske - nå at bevare bygningen

Langeskov: Da Kerteminde Kommune helt tilbage i februar indgik et mageskifte med Rema 1000, så de fik en ny grund og kommunen overtog grunden tættere på stationen, var det for at få fjernet den gamle Rema-butik og lave p-pladser til stationen på grunden.

Men flere partier ærgrer sig over, at bygningen skal rives ned. De ser den som en oplagt placering for et nyt bibliotek - og forsamlingshus og station og mere, alt efter, hvem man spørger.

De er ikke i flertal, men ingen ved, hvordan byrådets sammensætning ser ud efter den 21. november - og det er ikke helt umuligt, at et nyt byråd med en anden sammensætning kan nå at standse nedrivningen.

Derfor kan Rema 1000 ende med at blive et væsentligt punkt for borgerne i Langeskov, når de skal beslutte, hvor de vil sætte deres kryds. Og det er ved B, C, L, V eller Ø, hvis de vil bevare bygningen.

 
 

Bibliotek, station og kulturhus

Nogle af de ivrigste fortalere for at bevare Rema 1000-bygningen, er De Konservative, der har en meget detaljeret plan for, hvad bygningen skal rumme.

- Vi vil gerne indrette bibliotek, kulturhus og ventefaciliteter, siger partiets spidskandidat Klavs Norup Lauridsen.

- Til tog passagererne skal der være toiletter, infoskærme og et kaffesalg.

Venstre er enig i ønsket om at bevare bygningen. De vil fylde den med bibliotek, kulturhus og forsamlingshus, der bl.a. skal overtage aktiviteterne fra Hans Tausen Center.

Radikale synes, at det er ærgerligt at rive en funktionsdygtig bygning ned, så de er helt med på at flytte biblioteket ind i Rema 1000, og ligesom Venstre ser de mulighed for at det bliver Hans Tausen Centrets afløser.

For Allan Thomsen, Borgerlisten, er det også et varmt ønske at få biblioteket ind i Rema 1000, nu hvor planerne om et nyt rådhus er skrinlagt. Og han ønsker ligesom Konservative også at finde plads til diverse faciliteter for de togrejsende. Og p-pladser til de rejsende er der god plads til, selvom man ikke river bygningen ned, påpeger han

Enhedslisten er mest stemt for at finde plads til biblioteket på rådhuset, men kan det ikke lade sig gøre, så tilslutter de sig Rema-løsningen. Derfor ønsker de heller ikke bygningen revet ned, før der ligger en endelig beslutning om biblioteket.

Urentabelt og moralsk uforsvarligt

Vil man gerne have bygningen revet ned, skal man stemme på A, F, L eller O.

- Vi ønsker at gøre forholdene omkring stationen så optimale som muligt, og desuden mener vi ikke, at det er rentabelt at bygge en dagligvarebutik om til bibliotek, siger Dorte Kempf fra Kertemindelisten.

- Biblioteket skal enten ind i rådhuset eller til Langeskov Skole.

Jesper Hempler (F) er ikke i tvivl om, at der bliver plads til et bibliotek i rådhuset, når der nu skal være færre administrative medarbejdere, samtidig med, at andre skal flyttes ud af rådhuset.

- Hvis vi skal inddrage Rema 1000, så skal vi reducere kvadratmeterne et andet sted, for målet i denne periode har jo været at skære ned på de kommunale bygninger. Det gamle bibliotek er 300 kvadratmeter, Rema 1000 er 1300. Derfor er mit umidddelbare svar om Rema 1000, at den skal rives ned. Men kan man finde et andet sted at reducere pladsen, så er vi åbne overfor muligheden.

Knud Skov Ahrnkiel (O) vil have bygningen revet ned, bl.a. af moralske årsager.

- Vi lavede mageskifte med Rema 1000 udtrykkeligt for at skaffe flere p-pladser. Derfor fik de frem for Superbrugsen eller en anden potentiel køber den attraktive grund, minder han om.

- Hvis det nu ikke er for p-pladserne, så skulle grunden have været udbudt i fri handel, for så havde vi fået meget mere for den. Derfor er vi moralsk forpligtet til at rive den ned. Det handler om ordentlighed. Ellers kan man jo komme og anklage os for at favorisere Rema 1000.

Kasper Olesen (A) er helt på linje med Ahrnkiel:

- Vi har en byrådsbeslutning om at rive ned. Hvis vi alligevel ikke gør det, har vi jo ført folk bag lyset. Det var jo netop afgørende for mageskiftet, at det var fordi, vi skulle bruge pladsen til parkering, siger han.

- I øvrigt så skal tilhængerne af at bevare Rema 1000 da også skynde sig, for så vidt jeg husker var det indeholdt i aftalen, at de skal begynde at rive ned senest den 1. december.

Borgmester Hans Luunbjerg erkender, at vi er tæt på den dato, hvor nedrivningen skal begynde.

- Men vi har en nødbremse, for aftalen med Rema 1000 hedder, at de ikke begynder at rive ned, før de har været i kontakt med kommunen og fået beslutningen om nedrivning bekræftet.

Langeskov: Rema 1000-bygning i spil igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce