Jesper Hansen har de sidste tre år drevet it-virksomheden, Langeskov IT. Nu har han udvidet sit firma med en butik. Han vil gerne være mere synlig.

Langeskov: I tre år har 38-årige Jesper Hansen drevet sin it-virksomhed, Langeskov IT, hvor han har guidet private - og erhvervskunder gennem udfordringer og løsninger på it-området.

Hans virksomhed begyndte på Rønningevej, men nu er han rykket til Grønvej 2, hvor han også selv privat bor. Her har han fået mulighed for at indrette et lille butikslokale, hvor han sælger et udvalg af computere og diverse tilbehør.

- Jeg har åbnet butik for at være mere synlig og for at have mulighed for at udvide kundekredsen, fortæller Jesper Hansen.

Butikken er eftermiddagsåben, da Jesper Hansen gerne vil have mulighed for at køre ud til sine kunder om formiddagen.

- Hvis behovet for, at jeg har åbent tidligere på dagen, er til det, er det muligt, at jeg med tiden vil ansætte én til at passe butikken, men nu begynder jeg her, smiler han.

Mere fleksibelt arbejdsliv

I 10 år arbejdede Jesper Hansen i it-afdelingen på Lindø, men han nåede at komme fra, inden værftet lukkede. Lige inden han besluttede sig for at etablere sin en-mandsvirksomhed, var han udekørende konsulent for Atea, som er specialister i it-infrastruktur.

- Det var bare slet ikke mig, for jeg kørte på Sjælland og havde to timers transport hver vej, fortæller han og tilføjer, at det ikke harmonerede med hans rolle som delefar til to børn.

- Jeg var simpelthen nødt til at finde en anden løsning, forklarer han.

Som selvstændig kan han selv tilrettelægge sin tid.

- Jeg kan nu lægge aftaler med kunder i de uger, hvor jeg ikke har børnene.

De typiske opgaver for Jesper Hansen, når han er rundt ved kunder, er at flytte programmer og mailsystem fra deres gamle computere over på den nye. Desuden udskifter han også mange harddisks med en SSD-harddisk, som formår at gøre mange computere hurtigere.

- Og det er nok oftest det, som kunderne klager over, at deres computere er for langsomme, men det er der råd for, smiler it-manden på Grønvej.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.