Birkende: Det er ikke nogen bugnende pengekasse, der står tilbage på den anden side af efterårets fejring af den lokale reformator Hans Tausen i Birkende. Mens det har kostet omkring 25.000 kroner at opføre festspil, middelaldermarked og en række foredrag skæpper begivenhederne i kassen med en mindre beholdning på omkring 5000 kroner. Det fortæller Lene Bundgaard, der er tovholder på arrangementerne:

- Vi fik lavet en flot forestilling, og kirken har aldrig været så proppet med mennesker. Vi havde også et marked, men det regnede nærmest væk. Vi gjorde det nu heller ikke for pengenes skyld. Vi gjorde det for at udbrede kendskabet til Hans Tausen og for at styrke fællesskabet i landsbyen, og det må vi sige er lykkedes, fortæller hun.

Overskuddet øremærkes til Birkendes lokale børne- og ungdomsteater, som kan søge om støtte til projekter. Og selvom der er blevet brugt mange frivillige timer, er de alle enige om én ting:

- Vi gør det igen om 19 år. Også selvom det bliver med rollator for nogens vedkommende, siger Lene Bundgaard. (hynke)

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.