Landskamp bag børnehaven

Se billedgalleri
64 børn i Rumleby Børnehave i Marslev har i to uger trænet i OL-discipliner. Fredag blev legene så afholdt, og så blev der ellers kæmpet. Fordelt i seks hold konkurrede børnene i længdespring, skud på mål, løbehjulsløb, løb over mælkekasser og tennisboldkast

Landskamp bag børnehaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rumleby Børnehave holdt i går OL. De 64 børn har trænet til den store begivenhed i to uger.

MARSLEV: Der blev heppet på Sverige, Italien, England og tre andre nationer ved Rumleby Børnehaves OL fredag formiddag.

Der lød høje kampråb, og på sidelinjen klappede og hujede pædagoger og forældre, der brugte formiddagens gode vejr på at kigge og klikke en række billeder af de små.

De seks grupper af tre til seks årige OL-deltagere skiftede hver 10. minut plads mellem de forskellige discipliner, der var placeret på boldbanen bag børnehaven. Der blev skudt på fodboldmål, hoppet over mælkekasser, kastet med tennisbolde, hoppet længdespring, spurtet "100 meter" og løbet på løbehjul.

Leg med alvor

Bag idrætsaktiviteterne gemmer der sig dog lidt alvor. Løbeturene, hoppene og kastene giver nemlig pædagogerne en mulighed for at kigge nærmere på børnenes motorik og deres sociale adfærd.

- Vi tager udgangspunkt i motorikken. Vi kan se, hvordan børnene bevæger sig, og om de kan lide det. Så kigger vi også på det sociale. Hjælper de hinanden? Står de og venter til det bliver deres tur? Tager de hensyn til hinanden, forklarer souschef i børnehaven, Kirsten Miller.

Børnene har haft øvedage i løbet af de seneste to uger, og her er der blevet trænet teknikker. Det er nemlig ikke så lige til at forcere en grøn mælkekasse i løb. De helt små fik da også lov til at kravle op på kasserne og hoppe ned.

Det behøvede Stinna Henning ikke. I fuld løb og med pædagogmedhjælper Heidi Larsen i hånden var det bare derud af. Både to, tre og fire ture skulle der til.

- Se, jeg har slået mig på benene, lød det fra en forpustet Stinna efter sin sidste tur hen over de grønne mælkekasser.

Fløjten havde lydt, og nye discipliner ventede. Stinna Henning og hendes kammerater i blå t-shirts skulle hen og sparke på fodboldmål.

Landskamp bag børnehaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce