Landbetjent frygter nedlæggelser

Landbetjent i Munkebo, John Yde-Madsen, anser det som et kæmpe problem, at nærpolitiet er blevet nedlagt flere steder. I statistikkerne er der tydelige tegn på, at det hjælper, at politiet har base i lokalområderne.
Foto: Ole Friis

Landbetjent frygter nedlæggelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedlægger man de lokale politistationer, vil det føre til mere kriminalitet, mener landbetjent John Yde fra Munkebo.

MUNKEBO: Landbetjent John Yde fra Munkebo har nok at se til i sit job.

Men det er han kun glad for. For det kommer borgerne til gavn, at der findes en lokal betjent i området, mener han.

- Der er flere steder snak om, at man skal eller er ved at lukke de lokale politistationer. I Langeskov lukker man til efteråret. Det er ikke godt, da man som betjent kender hver en lus på gangen i sit område. Jeg er den store stations (i Odense, red.) øjne og ører herude, forklarer John Yde.

På det seneste har der været en hel del kritik af politireformen, som har fået hug fra mange af lokalbetjentene selv. Nu melder John Yde sig i koret.

- Jeg synes, at det er et kæmpe problem, at man har nedlagt nærpoltiet i for eksempel Odense. Man får slet ikke de samme informationer mere fra borgerne, som hvis man stadig havde nærstationerne, fortæller John Yde.

Fyns Chicago

Han hiver nogle tal frem, som forklarer det lidt bedre.

- Da jeg startede i Munkebo i 1997, kaldte man byen for Fyns Chicago. Der var årligt 276 indbrud. I dag er der omkring 60. Det fortæller vel det hele, fortæller John Yde.

Han er overbevist om, at fjerner man nærpolitiet, så udvikler statistikken sig i negativ retning.

- Så kommer der mere kriminalitet. Jeg skal ikke rose mig selv, men uden de lokale betjentes indsats vil det udvikle sig skævt. Jeg vil sige, at selvfølgelig koster det noget, at have en lokalbetjent i et område. Men i den sidste ende giver det jo noget den anden vej, fortæller John Yde.

For ham er den vigtigste funktion det kriminalpræventive arbejde i skolerne.

- Det bliver man nødt til at holde fast i. For ellers kan det senere gå galt, spår John Yde.

Her tænker han på den gruppe af børn, som er i fare for at ryge ud i problemer med kriminalitet.

Mange dage væk

John Yde har flere såkaldte "sponsortimer" inde hos Fyns Politi i Odense. Det er timer, som han og de andre landbetjente for eksempel tager, fordi arbejdspuklen i Odense skal barberes ned.

- Men det går så ud over det lokale arbejde i for eksempel Munkebo. Jeg kan være væk fire dage i Odense, hvor jeg ikke er i Munkebo. Det betyder samtidig, at jeg så har krav på fire fridage efterfølgende, så jeg i alt er væk i otte dage, forklarer John Yde.

I næste måned skal han således tre dage til Odense. Med fridage oveni betyder det, at Munkebo er uden politi i seks dage. Derudover har John Yde omkring 46 overarbejdstimer til gode.

Jørn Pedersen fra Munkebo er en af de borgere i byen, som er glad for det lokale politi.

- Vi ved noget, og John Yde ved noget. På den måde virker samarbejdet, og på den måde får vi løst problemerne. Men hvis vi ringer ind til Odense, så ved de ikke noget, og vi får tit som svar, at man ikke har ressourcer til at rykke ud, fortæller en harm Jørn Pedersen.

Landbetjent frygter nedlæggelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce