I uge 28 og 29 skal den tro kopi af Ladbyskibet, Ladbydragen, på sit første togt på åben vand. Der er stadig plads til flere på vikingeskibet. Eneste krav: Du skal melde dig ind i foreningen og øve dig før afgang

Ladby: Ladbydragen er nu klar til en ny sæson på vandet. Østfyns Museer fejrer Store Bededagsaften ved at sætte dragen i vandet.

De sidste år har den tro kopi af Ladbyskibet været ude og sejle, men ikke før nu har der været mast og sejl på, fortæller Øivind Larsen fra Ladby Skibslaug.

Her i forsommeren skal medlemmerne af skibslavet nu i gang med at øve sig på at sejle med sejl i Noret ved Munkebo, for i uge 28 og 29 skal Ladbydragen nemlig på sin første tur på åben vand på den anden side af Langebro i Kerteminde.

Skibslavet har fået lov til at låne vikingeskibet i disse uger.

I hele maj og juni vil medlemmerne af skibslavet øve sig hver søndag, når vejret er til det.

- Vi skal have den op i Noret, sætte sejl og ligge og lære den at kende. Det skal dog kun være, når der er let vind - ikke når der er frisk vind, for så er pladsen for trang i Noret, forklarer Øivind Larsen.

Skal du med på togt?

Han fortæller, at Ladbydragens første togt kommer til at foregå op og ned ad Storebælt.

- Måske rammer vi også Langeland, fortæller Øivind Larsen, der er skipper på skibet den første uge af togtet, mens det måske bliver Mads Pedersen, der er skipper i den anden uge.

Undervejs overnatter besætningen i de forskellige havne, hvor vikingeskibet lægger til.

Skipper Øivind Larsen fortæller, at der i princippet er plads til 35 mennesker på skibet, men da der også skal være plads til oppakning, vil der være plads til maksimalt 25 åresvingere.

Hvis du gerne vil med på togtet, er det faktisk muligt. Du skal blot melde dig ind i Ladby Skibslaug. Der er flere muligheder for at være med. Du kan være med begge uger. Du kan snuppe én uge, og du kan faktisk også bare være med i et døgn, hvis du gerne vil.

Deltagerprisen er 100 kroner pr. døgn, hvilket er inklusiv mad.

Ladby Skibslaug håber på, at der vil være nogle unge mennesker, som vil være med.

- De fleste af dem, der er medlem af skibslavet er jo over 50 år, forklarer skipperen.

Ladby Skibslaug kræver ikke, at du skal have nogen specielle, fysiske forudsætninger for at være med på togtet. Du skal dog helst have være med til nogle af øvegangene i maj eller juni.

- Man skal lige med ud og have noget grundinstruktion. Ellers kræver det ikke noget særligt.

Vil du med, skal du henvende dig til Ladby Skibslaugs formand, Gerhard Neppl, på telefon 60 93 88 99.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.