Ladbydragen forsøger igen at komme under Langebro

Ladbydragen ved Langebro til Havnens Dag. Foto: Helle Kryger

Ladbydragen forsøger igen at komme under Langebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første gang gik det ikke helst som forventet. Nu forsøger de gæve vikinger på ny at få den 21,5 meter lange Ladbydrage under Langebro.

Kerteminde: Torsdag morgen klokken 9 forsøger vikingerne på Ladbydragen igen at få skibet under Langebro.

- De sejler den ind til Langebro onsdag aften, hvor den bliver placeret ved broen, og så forsøger de torsdag morgen, hvor strøm og tidevand skulle være ideelt, fortæller afdelingsleder på Ladbymuseet, Claus Sørensen.

Det er anden gang, vikingerne prøver at få Ladbydragen under den lave bro. Første gang var til Havnens Dag i juni, hvor det ikke lykkedes at få båden under broen, fordi der var alt for megen strøm og tidevand.

- Det var en fodfejl. Sådan noget med tidevandtabeller er åbenbart en større videnskab, siger Claus Sørensen.

Når skibet skal under Langebro torsdag morgen, kræver det en næsten militærisk præcision.

- Først går en masse mennesker ud i stævnen, som gør, at den dykker næsten 80 centimeter.

Med tov vil båden så blive hevet ind under Langebro, og når stævnen er kommet under broen, flytter hele besætningen bagud i båden.

- Så sender man menneskene agter, og så dykker agterstævnen, og skibet bliver langsomt hevet under broen, forklarer Claus Sørensen.

60 kvadratmeter sejl

Forhåbentligt velankommen i Kerteminde Havn vil skibet blive fortøjret i den nye jollehavn ved siden af Rudolf Mathis, hvor det vil have base indtil starten af uge 30. Fra Jollehavnen vil skibet jævnligt sejle ud på havet, hvor besætningen vil træne i at sejle skibet.

- Folkene skal ud og lave en masse øvelser ude på havet, og vi har fået Mads Pedersen, der er en erfaren skipper, der kommer for at lære fra sig.

- Det er en stor uge for de her folk, for nu kommer de ud på et lidt andet vand, og de skal ud og se, hvordan skibet opfører sig, og om der er nogle ting, der skal rettes eller trimmes til.

I weekenden 20.-22. juli er der Kirsebærfestival i Kerteminde, og her vil der være mulighed for at besigtige skibet i Jollehavnen.

- Og man kommer jo til at se Ladbydragen med det 60 kvadratmeter store sejl hele ugen ude på vandet, forklarer Claus Sørensen.

Ladbydragen forsøger igen at komme under Langebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce