Kortere åbningstid i vente


Kortere åbningstid i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daginstitutionerne i Kerteminde Kommune skal skære fire procent af budgettet. Resultatet kan blive kortere åbningstider.

KERTEMINDE: Fire procent skal spares væk fra budgettet og åbningstiden skal barberes ned med to og en halv time om ugen i daginstitutionerne.

Det er indholdet og udsigterne i Kerteminde Kommunes forslag til et "spareprogram", som det hedder, i "Budget 2009-2012" over de kommende tre år. Alle udvalg skal finde besparelser på fire procent i deres respektive forvaltninger som følge af, at regeringen svinger sparekniven ude i kommunerne.

15,8 mio. kr. skal derfor hives op af kassen hos Børn- og Skoleudvalget i Kerteminde Kommune.

- Jeg er rasende, men vi kan ikke rigtigt stille noget op. Vi er blevet tvunget til det af regeringen, fortæller formand for kommunens Børn- og Skoleudvalg, Annette Vilhelmsen (F), forsvarende.

Hun håber, at pengene kan findes et andet sted, men erkender, at det nok ikke lader sig gøre.

Annette Vilhelmsen er ikke ude i en politisk valgkamp allerede, forsikrer hun, men som hun siger det:

- Også på højrefløjen er man enige om, at det her ikke er godt. Der er en kamp i gang mellem regeringen og kommunerne.

Hun forstår godt, hvis det her kan skabe frustrationer i børnefamilierne.

Svært at nå tilbage

Og frustrationen, den lurer måske lige om det berømte hjørne.

For enhver forældre ved nok, hvad to og en halv time mindre åbningstid betyder. Det betyder en hel del. Ikke mindst, hvis man pendler til Odense og skal hjem og hente sit barn i Kerteminde Kommune. Som Kim Zeuner fra Dalby.

- Nogle forældre kan få problemer med, at hente deres børn fremover. Jeg arbejder selv i Odense, og er ikke klar over, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg fik problemer med at hente min søn inden institutionen lukkede, fortæller Kim Zeuner, hvis barn går i Bøgebjerg Naturbørnehave.

Han undrer sig over, at kommunen vil halvere det rammebeløb, som tildeles hvert barn ude i institutionerne.

- Det kommer bare til at betyde, at der bliver færre penge til udflugter, arrangementer og den slags, som kan forsøde børnehavelivet, fortæller han.

Majbritt Skriver Laustsen, en anden forældre, hvis barn går i Naturbørnehaven Himmelblå i Munkebo, er enig:

- Jeg synes allerede institutionerne er pressede nok i forvejen. Det er uheldigt for ikke mindst de svage børn, da der også er forslag om at skære i støttetimerne til de børn, som har behov for ekstra omsorg, fortæller hun.

Kort sagt ønsker politikerne med spareplanen, at der skal skabes et såkaldt "økonomisk råderum". På den måde kan det sikre de politisk ansvarlige muligheder for omprioriteringer og budgettilpasninger, hvis det kommer på tale.

Kortere åbningstid i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce