Konservative: Frivillige kan skabe ro i specialklasserne

I november skrev flere forældre til specialundervisningen på Munkebo Skole et bekymringsbrev til politikerne. De får nu en hjælpende hånd af den konservative byrådsgruppe, som foreslår at sætte frivillige ind i klasserne. Foto: Helle Kryger

Konservative: Frivillige kan skabe ro i specialklasserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige skal hjælpe med at skabe ro og tryghed i specialundervisningen, foreslår den konservative byrådsgruppe

Nordøstfyn: Der er for meget uro i specialklasserne i folkeskolen. Det stod en frustreret forældregruppe fra Nymarken i oktober frem og fortalte, og samme billede tegnede en række forældre på Munkebo Skole i et brev til politikerne en måned senere.

Nu rækker politikerne fra den konservative byrådsgruppe en hjælpende hånd frem til klasserne og foreslår, at der tilknyttes en gruppe frivillige "tryghedspersoner" til klasserne:

"Forslaget indebærer at der i regi af Frivilligcentret etableres en stab af frivillige, som tilknyttes fast til en klasse på et fast timetal og tidspunkt om ugen. De frivillige tryghedspersoner skal ikke undervise, men være tilstede, hvis en elev i et tidsrum har behov for ro/at sidde afsides og f.eks. lægge puslespil, få læst en bog, eller gå en kort tur.

Sådan lyder teksten i den sag, som børn- og skoleudvalget tager de indledende drøftelser om mandag den 14. januar.

- Vi har fået adskillige henvendelser fra specialområdet, hvor vi kan se, at det kører ikke optimalt. Løsningen er at ansætte flere lærere og pædagoger, men vi står desværre også og skal spare, og hvad kan vi så gøre? Vi har jo en demografi med flere og flere raske ældre, som rigtig gerne vil have noget meningsfuldt at lave. Hvad der ikke ligger af kompetencer og ressourcer derude, som vi kunne bruge til at løfte hele specialområdet, fortæller Anne Fiber, der selv sidder i udvalget for De Konservative.

Skepsis på Munkebo Skole

Partiet foreslår, at ordningen køres som en to-årig forsøgsordning. På Munkebo Skole er der dog udbredt skepsis at spore på lederkontoret:

- Jeg vil umiddelbart tænke, at forslaget er problematisk på flere måder. Det med at forholde sig til de mest sårbare børn uden de fornødne pædagogiske kompetencer kan jeg godt se noget problematisk i. Derudover kommer hensynet til mange personfølsomme emner, som hurtigt kan blive spredt i gruppen af frivillige og forældre, siger skoleleder Tina Nygaard.

Konservative: Frivillige kan skabe ro i specialklasserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce