Konservativ svarer kritikere


Konservativ svarer kritikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIC: Kurt Andersen afviser, at han har talt mod bedre vidende i sagen om idrætscentret

MUNKEBO: Byrådets konservative medlem, Kurt Andersen, tager nu til genmæle mod den bredside af kritik, som bestyrelsen for Munkebo Idrætscenter (MIC) har udsat ham for.

Bestyrelsen - hvis formand er byrådsmedlem for Venstre Søren Møller Kristensen - mener, at Kurt Andersen både taler mod bedre vidende i sagen om MIC og handler uetisk.

Det skulle være sket, fordi Kurt Andersen under seneste byrådsmøde hævdede, at betingelserne for millionrenoveringen og udbygningen af MIC, herunder renovering af svømmehallens børnebassin, ikke var opfyldt.

Bestyrelsen siger, at papirer fra begyndelse af 2001 viser, at der ikke har været regnet med en renovering af børnebassinet.

- Jeg synes, beskyldningerne er både temmeligt grove og ganske uberettigede, men jeg har forståelse for, at Søren Møller Kristensen som både byrådsmedlem for Venstre og formand for MIC har vanskeligt ved at holde de to kasketter på hovedet samtidigt, så længe kasserne i henholdsvis MIC og Munkebo Kommune er forbundne kar, siger Kurt Andersen.

Kommerciel virksomhed

I et svar til kritikken skriver Kurt Andersen, at lånet på 14 millioner kroner til MIC, som Munkebo Kommune for "en mangeårig periode" garanterer for, og som blev brugt til at bygge, anlægge og købe det nødvendige for at oprette tre forretninger, nemlig bowling, fitness og restaurant, som sådan er anvendt til "ren kommerciel virksomhed".

Kurt Andersen mener også, at 3,7 millioner kroner af det driftstilskud på 6,3 millioner kroner, som kommunen giver MIC i år, er brugt til at dække underskud på både anlæg og drift. Dertil kommer, mener Kurt Andersen, at vigtige renoveringsopgaver er skudt ud til årene, der kommer, og når de skal udføres, må kommunen igen træde til med "ekstraordinære tilskud" til MIC.

- Min kritiserede udtalelse om, at kommunen og MIC i år har prioriteret de forretningsmæssige virksomheder højere end de almennyttige aktiviteter, er således korrekt og baseret på bedre vidende, mener han.

Udspekuleret bogføring

De Konservatives enlige repræsentant i byrådet tvivler også på, at den form for tilskud til kommercielle virksomheder er i overensstemmelse med landets konkurrencelovgivning.

- Bogføringen skal i hvert fald være både kreativ og udspekuleret. Det vil vi sikkert høre mere om i de kommende måneder, mener han.

Børnebassinet skulle have været renoveret for en del af de penge, kommunen garanterer for, mener Kurt Andersen.

- Jeg spurgte under byrådsmødet i august, om bassinrenoveringen oprindeligt var en forudsætning for lånegarantien, og byrådets svar var et utvetydigt ja. Samtidig kritiserer Søren Møller Kristensen selv i Stiftstidende den 22. august borgmesteren for ikke at have fået byrådets godkendelse af, at børnebassinets renovering er blevet udskudt. Derfor er min udtalelse om børnebassinet både korrekt og en nødvendig information til Munkebos borgere, mener Kurt Andersen.

Konservativ svarer kritikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce