Kommunen vil bryde reglerne


Kommunen vil bryde reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erling Bonnesen (V) kritiserer Kerteminde Kommune for dårlig økonomisk planlægning og egoisme

KERTEMINDE: Det er Kerteminde Kommunes egen skyld, at der nu skal skæres 32,9 millioner kroner af det samlede anlægsbudget på 67,2 millioner kroner.

Det mener Venstres kommunalordfører og tidligere borgmester i Broby Kommune, Erling Bonnesen.

- Det er et budget, som kommunen selv har vedtaget, så er det også det, som gælder. Nu vil de have lov til at bryde reglerne ved at bryde deres eget budget. Kommunen har ikke fået planlagt budgettet fra starten. Det er deres egen fejl, og det skal de ikke komme og klandre regeringen for. Det er noget, de selv må styre, siger Erling Bonnesen.

Han mener desuden, at politikerne i kommunen allerede nu skal begynde at planlægge anlægsbyggeriet for 2009.

- Vis ansvarlighed

- Jeg vil anbefale kommunen allerede nu at begynde at planlægge, så der bliver lavet en ordentlig planlægning. Det er nu, kommunen skal vise ansvarlighed, også over for helheden og ikke kun tænke på sig selv. Samfundsøkonomien kan ikke holde til, at der bliver lavet et budget, der bliver ved med at få proppet ekstra ting ind i, siger Bonnesen, der mener, at hele polemikken om kommunernes problemer med at holde anlægsudgifterne under det loft, som finansloven har skabt, er en brik i et politisk spil.

- Det er Socialdemokraterne, der bruger kommunalpolitikken som gisler i det store politiske spil, siger Erling Bonnesen.

Fra sit kontor i Kerteminde beder borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S) sin forhenværende borgmesterkollega lægge mærke til, at der ikke skeles til partibogstaver, når der kigges efter budgetter med buler i panden efter et møde med loftet. Udvalget er nemlig bredt.

- Ændret praksis

- Det er ikke kun i Kerteminde, at vi har fået problemer med en ændring af praksis. Og det er ikke kun kommuner med socialdemokratiske borgmestre, som er blevet ramt. Regeringen har fuldstændig ændret praksis uden at fortælle kommunerne noget. Havde vi vidst, at ændringen kom, så havde vi jo brændt alle pengene af i november, siger Palle Hansborg-Sørensen.

2007 var et særligt år for kommunalpolitikken. I det nordøstfynske blev året blandt andet brugt til at få lagt tre kommuner sammen. Det kostede mange kræfter, og det kunne også have kommet til at koste mange penge.

- Vi har handlet ganske fornuftigt. I 2007 havde vi for eksempel penge til Hindsholm-projektet. Det kom i licitation, men priserne var for høje. Så det måtte vi lave om, og pengene blev overført til i år, siger Palle Hansborg-Sørensen, og fremhæver det kommende jobcenter og hjælpemiddeldepot i Munkebo som eksempler på et fælles projekt, som blev skabt i 2007.

Hvilke anlægsprojekter, der skal udsættes mindst indtil 2009, beslutter økonomiudvalget på et møde den 25. juni. Her bliver der også taget stilling til, hvilke projekter kommunen vil forsøge at få dispensation til. Højt på den liste står udbedring og udbygning af skolerne i Langeskov og på Hindsholm.

Kommunen vil bryde reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce