Kommunen om dybe huller i vejen: Afmærkning i Drigstrup er mangelfuld

Ifølge forsyningen er billedet fra den 5. februar taget på et tidspunkt, hvor entrepenøren er gået efter afspærringsmateriale. Udover dette tilfælde og tilfældet, hvor der blæste den 14. januar, mener forsyningen, at der har været afspærret korrekt. Privatfoto

Kommunen om dybe huller i vejen: Afmærkning i Drigstrup er mangelfuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Forsyning mener, at vejarbejdet i Drigstrup er afspærret, som det skal. Kommunen var imidlertid ikke enige, da de besøgte Drigstrup onsdag.

Drigstrup: Det er Kerteminde Forsyning og Entrepenørgården Munkebo A/S, der er i øjeblikket graver i Drigstrup Bygade, hvor Dorthe Due i januar faldt i et hul, der ikke var afspærret.

Direktør for Kerteminde Forsyning, Michael Høj-Larsen, forklarer, at det er entrepenøren, der skal sørge for afspærring. Forsyningen holder øje med, om reglerne for afspærring bliver overholdt.

- Det gør vi jævnligt. Og vi mener sådan set også, at der, hvor vi har observeret, har afspærringen og afdækningen været i orden, konstaterer Michael Høj-Larsen.

Tirsdag lagde Dorthe Dues datter et opslag på facebook, hvor hun med billeder dokumenterede, at der endnu engang ikke var spærret ordentligt af ved vejarbejdet.

- I løbet af arbejdsdagen arbejder de nede i hullet og skal have rørstumper op og ned, og så fjerner de brædderne. Og det, der er sket, da billedet er taget, er, at de er gået ned for at hente noget afspærrings-materiale. De har måske været væk i fem-ti minutter, forklarer Michael Høj-Larsen.

- Jeg var selv ude i Drigstrup at kigge til fyraften (tirsdag red.), da de var gået, og der var alt afdækket og afspærret. Og det har det været hver eneste dag.

Skal det ikke være spærret af, selv om de er væk i 10 minutter?

- Jo, det burde det have været, indrømmer Michael Høj-Larsen.

- Jeg snakkede med entrepenøren her til morgen (onsdag red.), og det erkendte han også. Entrepenøren har fortalt mig her til morgen, at han har indskærpet overfor sit mandskab, at der skal blive en tilbage, mens man går ned after afspærringmateriale.

Ikke nok afspærring

Kerteminde Kommune var imidlertid ikke enige i, at der er afspærret korrekt, da de var ude for at tjekke op på forholdene onsdag eftermiddag efter klokken 15.

Her konstaterede kommunen nemlig, at afmærkningen af det igangværende ledningsarbejde var mangelfuld og ikke overholder reglerne.

- Der er nogle dybe udgravninger, som Kerteminde Forsyning eller entrepenøren har lavet i forbindelse med udskiftningen af en vandledning. Og når man laver dybe udgravninger, skal der noget værn uden om de dybe udgravninger, der kan forhindre, at f.eks cyklister eller trafikanter ryger ned i udgravningen. Der var nogle tynde lægter, som var sat på tværs, og det er ikke nok, fortæller Mladen Grgic, ingeniør ved trafik og anlæg i Kerteminde Kommune

Efterfølgende har man fra kommunen skrevet og sendt billeder som dokumentation til forsyningen og bedt dem rette op på det.

Mladen Grgic fortæller, at hans afdeling først blev opmærksom på Dorthe Dues mail onsdag, hvorefter man med det samme kørte til Drigstrup Bygade.

- Vi er vejmyndighed, og det betyder, at vi låner de her arealer til ledningsejeren, når de skal udføre noget arbejde. Og det er vores ansvar, at arbejdet udføres forsvarligt, forklarer han.

Kommunen om dybe huller i vejen: Afmærkning i Drigstrup er mangelfuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce