Kommunen må selv betale afmærkning


Kommunen må selv betale afmærkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KERTEMINDE: Det vil være en rigtig god idé at afmærke den drilske Møllegrunden i Kerteminde Bugt med bøjer - men Kerteminde Kommune må selv betale for det.

Det er kort fortalt indholdet i den svarskrivelse fra Farvandsvæsenet, som kommunen netop har modtaget.

Kommunen sendte i begyndelsen af december et brev til Farvandsvæsenet med anmodning om, at Møllegrunden bliver afmærket for at mindske risikoen for en grundstødning af et stort skib.

Baggrunden for henvendelsen var en aktuel grundstødning, der var den fjerde af slagsen inden for få år.

Byrådets bekymring går især på, at en grundstødning vil kunne rive skibets bund op og derved forårsage et olieudslip, der vil få katastrofale følger for kysten og fjorden.

Farvandsvæsenet erkender, at en afmærkning vil være en god ting. Men Farvandsvæsenet har ifølge lovgivningen ingen hjemmel til at bekoste en afmærkning.

Medlemmerne af kommunens økonomiudvalg drøftede svaret på mødet forleden og besluttede ifølge borgmester Else Møller (K) at undersøge, hvad en afmærkning vil koste.

- Og så spørger vi samtidig Forsvarsministeriet, om de vil være med til at betale for en flydespærring, som kan opbevares lokalt og tages hurtigt i brug i tilfælde af et olieudslip fra en grundstødning.

- Vi ville gerne have en spærring, der kan holde olien ude fra havnen og fjorden. Der er imidlertid lidt delte meninger om, hvorvidt en flydespærring vil kunne fungere ved indsejlingen til havnen - det vil vi have undersøgt nærmere, siger Else Møller.

Svarskrivelsen indeholder i øvrigt en pudsighed.For ifølge Den Danske Lods kan skibsførere sejle sikkert syd om Møllegrunden ved at holde "Kerteminde Kirketårn over ét med kirkens lille spir".

Elektroniske instrumenter har altså ikke helt afløst gammeldags navigationskunst...

Kommunen må selv betale afmærkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce