Når flygtninge sendes ud i kommunerne, giver regeringen dem så lille et beløb med i pengepungen, at de knap nok har råd til at betale husleje.

Derfor vedtog et enigt byråd i sidste uge at bygge to forladte institutioner - Paletten samt Nymarkens Støttecenter - om til flygtningeboliger.

- Vi er udfordret med at finde egnede boliger, fordi vi er nede på en ydelse, så det knap er muligt at finde en bolig, de har råd til at bo i, forklarede Jesper Hempler (SF).

- Det her er det muliges kunst, men uanset at Fyens Stiftstidende kalder de to institutioner for usælgelige, er jeg sikker på, at det bliver udmærkede boliger.

Jutta Nielsen var enig med Jesper Hempler i, at kommunen står i en presset situation.

- Det er tvingende nødvendigt, at vi finder nogle billige boliger. Det er ikke svært at få øje på boliger i kommunen, som de ikke har råd til, men det er op til os at skaffe billige boliger, og de skal dælen dymene være billige, fastslog hun.

Og dermed blev der frigivet 843.000 kroner til at ombygge de to institutioner til i alt otte boliger med delt køkken, toilet og bad.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.