Kommune politianmeldte byrådspolitiker for trusler

Claus (t.v.) og Carsten Jensen. Foto: Peter Ammitzbøll

Kommune politianmeldte byrådspolitiker for trusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I halvanden måned måtte byrådsmedlem Claus Maimann Jensen ikke besøge sin syge bror, efter at Kerteminde Kommune meldte Claus Jensen til politiet for trusler.

Munkebo: Det var kulminationen på en sag om plejepersonale, der uretmæssigt forsøgte at bruge broderens kreditkort, der i sommer endte med, at byrådsmedlem Claus Maimann Jensen 30. juni blev anmeldt til politiet af Kerteminde Kommune for trusler.

Den dag var Claus Jensen mødt op i sin bror, Carsten Jensens, lejlighed i bofælleskabet Syvstjernen i Munkebo for, på opfordring fra sin bank, at få udleveret broderens kreditkort, så personalet ikke længere kunne hæve på det.

- Jeg har det skidt med det, for jeg har ikke truet nogen, siger Claus Jensen i dag, og han kan slet ikke forstå, hvorfor han skulle meldes til politiet for trusler.

Det kunne Fyns Politi heller ikke, og de endte med at afvise anmeldelsen.

- Det er besluttet, at der ikke indledes en efterforskning, da der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart, skriver Fyns Politi i en mail til avisen om anmeldelsen af Claus Jensen.

Tre måneder efter, at Claus blev anmeldt for trusler mod broderens plejepersonale, har han endnu ikke fået en forklaring på, hvorfor han skulle anmeldes, eller en undskyldning fra Kerteminde Kommune for at have bortvist Claus Jensen fra broderens lejlighed, fordi han var anmeldt for trusler.

- Kommunen bortviser mig faktisk fra min egen lejlighed, for det er mig, der er værge for min bror, og det er hans lejlighed, forklarer Claus Jensen, der i 4-5 år jævnligt har besøgt sin bror på Syvstjernen.

Banken opfordrede til at indrage kortet

Da Claus Jensen den 30. juni mødte op i sin brors lejlighed for at indrage broderens kreditkort, var det på opfordring fra broderens bank, der flere gange havde afvist plejepersonale, når de mødte op i banken for at hæve penge på broderens kreditkort uden af have den fornødne fuldmagt til kortet.

- Personalet må overhovedet ikke røre Carstens hævekort, for det har de ikke fuldmagt til. Derfor opfordrer banken mig til at inddrage kortet, fortæller Claus Jensen.

Carsten Jensen lider af den uhelbredelige sygdom multipel sklerose, der betyder, at han er svært handicappet og har behov for pleje 24 timer i døgnet.

- Min bror er et meget sygt menneske, der ikke kan skrive sit eget navn, og næsten ikke engang ved, hvad han selv hedder, forklarer Claus Jensen, der er blevet udnævnt til værge for sin bror. Det betyder, at Claus Jensen bestemmer over alle broderens økonomiske forhold.

Ikke et ord om trusler

Da Claus Jensen kommer til broderens lejlighed, beder han personalet om at få kreditkortet udleveret.

- Jeg viser dem min værgebeskikkelse og beder om at få hans kreditkort udleveret, men det vil de ikke give mig.

Han fortæller flere gange personalet, at hvis de ikke vil udlevere kreditkortet, så må de ringe til en leder. Det forsøger personalet, men det lykkedes i første omgang ikke at få fat i en leder.

Da personalet ikke vil udlevere hævekortet, bliver Claus Jensen vred, men han afviser, at han truer personalet.

- På et tidspunkt siger jeg, at hvis de ikke vil udlevere kreditkortet, så må vi ringe efter politiet, så de kan komme og give mig kreditkortet.

Efter cirka 45 minutter ringer en leder fra kommunen og beder personalet om at udlevere hævekortet, og Claus Jensen forlader bostedet.

Ingen direkte trusler

Den 3. juli får han så et brev fra kommunen om, at han er anmeldt til politiet for at true personalet.

I anmeldelsen til politiet har kommunen ikke skrevet, hvordan Claus Jensen har truet personalet. Men kommunen skriver, at en navngiven ansat har følt, at situationen var meget ubehagelig, og at Claus Jensen flere gange skulle have sagt: "Jeg forlader ikke matriklen, før jeg har fået kortet".

- Claus hæver stemmen, virker ophidset og skaber uro for de andre borgere og personalet, skriver Kerteminde Kommune.

Men ikke et ord om direkte trusler mod personalet.

- Jeg har intet hørt fra politiet om den anmeldelse, siger Claus Jensen, der efterfølgende vælger at hyre advokat Claus Ewald, og fra ham har han siden fået at vide, at politiet ikke vil efterforske sagen.

- De siger, at jeg har truet, hvad jeg absolut ikke har gjort. Det eneste jeg har truet med, var at ringe efter politiet, så jeg kunne få udleveret kreditkortet, siger Claus Jensen, der - selvom han har sendt et brev til kommune og spurgt efter en forklaring - hverken har fået at vide, hvorfor han skulle anmeldes eller har fået en undskyldning for den behandling, han har været udsat for.

Læs i morgen: Personalet forsøgte at hæve fra broderens kreditkort uden fuldmagt.

Kommune politianmeldte byrådspolitiker for trusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce