Kommunalt ansatte vil stige i løn


Kommunalt ansatte vil stige i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LØNTJEK: Lønforskellene skal udlignes i storkommunen

NORDØSTFYN:Kommunalt ansatte kan se frem til en større lønningspose når lønforskellen i Kerteminde, Langeskov og Munkebo kommuner skal harmoniseres som følge af kommunesammenlægningen om to år.

Det er især mellemledere inden for kontor- og edb og specialarbejdere i Langeskov og Kerteminde, der har udsigt til lønstigning.

I Munkebo tjener en mellemleder på laveste løntrin 1327 kroner mere om måneden end kollegaen i Kerteminde og 467 kroner mere end kollegaen i Langeskov.

Det viser en lønstatistik fra Det fælleskommunale Løndatakontor.

Samme statistik viser, at en specialarbejder i Munkebo tjener 2019 kroner mere om måneden end kollegaerne i Kerteminde og 1677 kroner mere end kollegaen i Langeskov.

Prioritering

Når lønnen er forskellig fra kommune til kommune skyldes det blandt andet, at kommunalt ansatte i Langeskov og Munkebo får udbetalt stedtillæg.

- Stedtillæggene stammer tilbage fra 1970'erne, da der kunne være stor forskel på leveomkostningerne mellem kommunerne. Den forskel er så godt som udvisket i dag, men stedtillæggene er altså bevaret, fortæller kommunaldirektør Claus Damgaard, Langeskov Kommune.

Han peger desuden på, at lønforskellene er et udtryk for den enkelte kommues prioritering.

En kommune kan have valgt at opprioritere et bestemt fagområde eller faggruppe, mens en anden kommune har sat ind på andre områder, og her er lønparametret en af de haner, der kan skrues på.

- Vi kan konstatere, at vi tre kommuner prioriterer forskelligt på en række områder, og det bliver en af opgaverne i arbejdet med sammenlægning: At finde en fælles prioritering, siger Claus Damgaard.

Han tilføjer, at de kommunalt ansatte også fremover kan komme til at opleve, at der er forskel på lønningsposerne inden for samme afdeling eller sjak.

- Sådan er det i dag og sådan vil det teoretisk også være efter sammenlægningen, fordi der stadig vil blive givet uens kvalifikationsløn, siger Claus Damgaard.

Harmonisering

De kommunalt ansattes forbund er opmærksomme på problematikken.

- Der er forskel, og det vil kræve behov for at udligne lønniveauet. Umiddelbart er vores holdning, at der skal være lige løn for lige arbejde. Vi vil kæmpe for, at det skal være virkelighed i en vis udstrækning, siger Lisbeth Thomsen, fagkonsulent i HK/Kommunal Odense.

Og da tjenestemandsansatte ikke kan gå ned i løn, må lønnen blive harmoniseret opad. De kommunalt ansatte skal dog ikke sætte næsen op efter en stor lønstigning med effekt fra første dag i storkommunens historie.

Harmoniseringen vil ske over en årrække. Derfor vil de, der i dag tjener mest, opleve en stilstand i deres lønudvikling, indtil kollegernes lønningspose er nogenlunde lige så stor som deres.

Kommunalt ansatte vil stige i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce